Можливо, вам здасться, що ми кілька драматизуємо, але наша думка щодо цих продуктів — це не просто думка.

Воно ґрунтується на тисячах досліджень та заяв експертів у галузі здорового харчування.

Отже, якщо ви не хочете померти достроковою смертю, і в страшних муках, вам доведеться виключити зі свого раціону ці 15 продуктів.

1. Газована вода

Якщо ви любите солодкі газовані напитки, то маєте знати, що вони — головна причина всесвітньої епідемії ожиріння. А ще вони провокують мільйон видів раку, призводять до втрати пам’яті, нервних розладів та передчасного старіння. Схоже, краще курити!

2. Хот-доги

Що б не було всередині цієї булочки, – сосиска, ковбаса чи шинка – вона потужно б’є по вашому організму. Все справа в тому, що ви з’їдаєте величезну кількість лишньої солі і оброблених жирів. У перспективі це обов’язково призведе до серцево-судинних захворювань та навіть раку. Ну і ожиріння — куди ж без нього?

3. Висококалорійна випічка

Усі ці декадентські тістечка — це справжній кошмар для ваших зубів, вашого серця та вашої талії. Хочете якось прокинутися 50-річним беззубим старим, що пережили інфаркт? Продовжуйте налягати на тістечка.

4. Консервовані фрукти

Це вже не фрукти. Це рідкий цукор.

5. Штучні підсолоджувачі

Сахар це, звичайно, зло. Але всі підсолоджувачі, якими ви намагаєтеся його замінити, ще гірше. Вони хочуть і майже не містять калорій, але викликають метаболічний синдром, діабет іншого типу і проблеми з серцем.

6. Вирощується на фермах лосось

Дослідження показують, що риба, вирощена на спеціальних фермах, містить величезну кількість канцерогенів, антибіотиків та пестицидів. Філе такої риби — це ракове філе.

7. Попкорн з мікрохвильової печі

Ця штука завантажена такою кількістю ароматизаторів, що вона представляє велику загрозу для ваших дихальних шляхів. А ще такий попкорн провокує розвиток хвороби Альцгеймера та деяких видів раку.

8. Смажені продукти

Коли ви змастите щось у маслі за дуже високої температури, то всередині ваших продуктів утворюються токсичні хімічні сполуки, які ви потім і поглинаєте. Це призводить до високого ризику розвитку раку молочної залози, шиї, стравоходу, підшлункової та передміхурової залоз. Тим не менш, при вигляді на цю фотографію у вас все ще течуть слинки, га?

9. Брудні фрукти

Ніколи не їжте фрукти немітитими. А також уникайте покупок у магазинах яблук, винограду та полуниці: на фермах їх найчастіше обробляють пестицидами. Якщо є можливість, купуйте ці фрукти лише в сезон і тільки у бабусь на ринках. Так ви серйозно зменшите ймовірність того, що захворієте на рак.

10. Здоба

Рогалики з білої муки дуже шкідливі. Вони підвищують рівень цукру в крові і є відмінним паливом для ракових клітин. Так що від бубликів і випічки ніякої користі. Тільки щастя!

11. Колбаса та шинка

Якщо ви будете його їсти хоча б один раз на тиждень, ймовірність того, що вас колись схопить інсульт, виростає на 40%.

12. Пакетоване молоко

Ви можете пити молочні продукти заради кальцію, але при цьому не підозрювати, що п’єте молоко від тисячі різних корів. Загалом це досить небезпечно: призводить до декількох видів раку, мігрені, ревматоїдного артриту. Так що ми б на вашому місці пошукали б інший джерело кальцію.

13. Джанк фуд

Цей термін об’єднує штучні продукти: чіпси, конфети, жуйку тощо. Проблема з ними полягає в тому, що всі вони містять величезну кількість солі, цукру, калорій, нітратів, підсилювачів смаку. Тому вони дуже швидко викликають ожиріння, цукровий діабет, депресію та хронічну втому.

14. Картопляні чіпси

Це зло заслуговує на окрему згадку. Шкірна пачка картопляних чіпсів містить неймовірне кількість консервантів, трансжирів, натрію та штучних ароматизаторів. Плюс до всього, коли їх змастити при високій температурі, з картопля виділяється акриламід — один з найнебезпечніших харчових ядів, який також міститься в сигаретах.

15. Закриті в банку томати з магазину

Усі вони містять речовину під назвою бісфенол (BPA). Це штука шкодити кишечнику, вражає серце і провокує цілу низку інших захворювань. Ну, додають її тому, що вона дає консервовані помідори приємну кислинку. Але хіба воно того варте?