Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
2 місяці щоранку їм банан і авокадо: лікар відмінив діагноз, серце радіє
Щоб запобігти інсульту або сердечному нападу, досить їсти один банан або один плід авокадо на день. А краще водночас. Це з’ясували і довели вчені з Університету штату Алабама, інформує sutura.org.ua
Продукти, корисні для серця
Коли банан і авокадо об’єднуються і вживаються разом, вони допомагають забезпечити організму повноцінне харчування та приносять неоціненну користь.
Вітаміні та мінералі
І авокадо, і банан багаті на витамини, мінерали та інші унікальні речовини. Банані – відмінний джерело витаминів A, E, B6, марганцю та міді. Їм дуже мало рівних за вмістом калію. Банані містять також кілька антиоксидантів, що замедлюють процеси старіння в організмі.
Плід банана складається з м’якої, легкозасвоюваної клітковини з простими цукрами – фруктозою та сахарозою. З’їдені банані швидко наповнюють організм енергією. Цю їхню якість широко використовують спортсмени для швидкого відновлення сил.
Авокадо теж багатий на витамини, він містить витамин С, витамини групи В, провітамін А, витамини РР, D, лідирує за вмістом витамину Е, який захищає клітини від старіння і стимулюючого їх збагачення кислородом.
У маслянистому фрукті широко представлені мінеральні речовини: калій (в авокадо його ще більше, ніж у банані), натрій, кальцій, фосфор, марганець, магній, залізо та інші.
Для здоров’я серця
Згідно з дослідженнями, понад 800 тисяч людей помирають щороку через серцеві проблеми, що призводять до раптового інфаркту.
І авокадо, і в банані міститься дуже багато калію, що сприяє правильній роботі серця, знижує ризик інсульту та інфаркту, робить сосуди еластичнішими.
Авокадо також знижує ризик серцево-судинних захворювань, завдяки вхідним до його складу поліненасиченим жирним кислотам. Саме шлюб цих кислот є однією з причин розвитку атеросклерозу та порушення холестеринового обміну.
Для травлення
Поєднання бананів і авокадо допомагає покращити травлення. Бананові харчові волокна надають сприятливий вплив на процес травлення. Вони не подразнюють слизову оболочку шлунка, не викликають печії, покращують перистальтику кишечника, запобігаючи запори.
Більше того, волокниста структура бананів прискорює розпад вже надійшлих в організм насичених жирів, тим самим допомагаючи знижувати рівень ліпопротеїдів низької щільності («поганого холестерину»).
М’якуш банана містить важливі фізіологічно активні речовини – катехоламіні. Завдяки цим речовинам банані з успіхом застосовують при лікуванні кишкових захворювань, пептичних язв шлунка та двенадцятипалої кишки.
Авокадо покращує травлення та позбавляє від закріпів. Один середній плід містить 12 грамів корисних харчових волокон, що робить його чудовим профілактичним засобом від запори.
Джерело антиоксидантів
Суміш бананів та авокадо містить антиоксиданти, які сприяють усуненню запалень в організмі. У бананах, у яких починає чорніти шкірка, але не м’якоть, виробляється потужний антиоксидант із протираковими властивостями.
Авокадо є відмінним джерелом глутатіону – це антиоксидант, який дуже важливий для профілактики старіння, раку та хвороб серця.
Цей плід також містить більше каротиноїдів, зокрема лютеїну, ніж будь-який інший фрукт. Лютеїн – головний антиоксидант, який захищає від дегенерації сітківки очей та катаракти.
Для зниження ваги
Тривале відчуття насичення (завдяки вмісту крахмалю та клітковини) робить банані ідеальним дієтичним завтраком. Але важливо пам’ятати, що в день треба з’їдати лише один середній банан, тому що в ньому міститься до 40 % добової норми вуглеводів.
Як і банані, авокадо сприяє схудненню, створюючи відчуття ситості та знижуючи апетит. У цих плодах велика кількість клітковини та корисних жирів. Саме тому, незважаючи на критичну калорійність, користь страв з авокадо для схуднення просто неоцінена.
На жаль, у більшості випадків люди споживають банані періодично, а авокадо з’являються на столах ще рідше. Іноді про нього просто забувають.
Є безліч прекрасних страв із цими плодами, пропонуємо тобі познайомитися з рецептом смузі з авокадо та бананом для жаркого літнього дня.
Смузі з авокадо та банана
Цей рецепт тобі особливо стане в нагоді після того, як ти проведеш кілька годин на сонці. І ось чому: в такі періоди людина втрачає багато рідини, і щоби підтримати водний баланс і підвищити клітинну гідратацію, їй потрібний калій.
Усі інгредієнти такого напою – банан, авокадо та мигдальне молоко – містять цей мікроелемент у надлишку. Крім того, вони багаті антиоксидантами, які захищають шкіру від негативного впливу прямих сонячних променів, тобто ранніх морщин, що замедлює окислювальні реакції в організмі.
Інгредієнти:
- 5 ст. л. м’якоті авокадо
- 1/2 банану
- 1 ст. мигдального молока
- 1/4 ст. очищеного сирого миндалю
Приготування:
- Змішай у блендері всі продукти: молоко, орехи, авокадо та банан.
- Пий напій охолодженим.
У нашій країні авокадо досі асоціюється з якоюсь екзотикою і вживається в їжу досить рідко.
Не викидай кісточку від авокадо! Навіть одна кісточка може позбавити тебе від каменів у почках та жовчному міхурі, вилікувати розлад травлення та знизити рівень холестерину в крові.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!