4 кращі продукти з харчовими волокнами

Головна / unsorted / 4 кращі продукти з харчовими волокнами

Харчові волокна мають цілу низку переваг від боротьби із зайвою вагою до скорочення кількості токсинів, що викликають уремію. І ось 4 кращі продукти, які їх містять.

Цільнозернові. Зовнішня куля зерна або висівки містять клітковину. Цільнозернові злаки на зразок вівса, ячменю та жита також мають у своєму складі безліч найважливіших витаминів, мінералів та хімікатів, дуже корисних для здоров’я. На жаль, під час очищення зерен висівки видаляються, і рівень клітковини набагато знижується.

Фруктів. У ягодах, грушах, дінях та апельсинах безліч клітковини. Це найкращі їх фруктові джерела. Наприклад, у сирій груші середнього розміру 5,5 г клітковини, а у склянці свіжої клубниці – 3 г цієї поживної речовини. Багато клітковини також в авокадо, бананах та яблуках.

Овочі. Броколі, буряк, морква, французький артишок, брюссельська капуста та кукурудза – вісь овочі з високим рівнем клітковини. У склянці сирої моркви 3,6 г, а сирої буряки 3,8 г. Ціліх 2,4 г клітковини припадає на склянку броколі, 3,3 г на чашку брюссельської капусти.

Горіхи та насіння. У різного роду насінні, включаючи гарбузове, соняшникове, кунжутне, а також у мигдалі, кедрових горішках, фісташках та каштанах високий рівень клітковини. У пригорщі горіхів та насіння до 35% добової дози клітковини.

woman24.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!