4 серйозні захворювання, на розвиток яких впливає проста сіль

Головна / unsorted / 4 серйозні захворювання, на розвиток яких впливає проста сіль

Щоб не нашкодити здоров’ю, лікарі рекомендують щодня вживати не більше 5 г солі. Більшість дорослих постійно перевищують цю норму, часто навіть не підозрюючи про це: багато продуктів містять сховану сіль, а готові страви (особливо фастфуд) буквально перенасичені натрієм. Тим часом, регулярне перевищення допустимих норм вживання солі дуже небезпечне для нашого здоров’я і може призвести до розвитку серйозних захворювань. Ми склали список деяких недуг, ризик яких можна істотно знизити, якщо просто їсти менше солі – щодня.

Вікова деменція

Чим вищий рівень натрію в крові, тим вищий ризик когнітивних розладів: до такого висновку дійшли дослідники з Університету Колорадо після спостереження за п’ятьма тисячами добровольців. Як показали результати експерименту, у людей віком від 65 років ризик розвитку вікової деменції підвищувався на 30%, якщо вони регулярно злоуживали солью.

Камені у почках

Якщо ми їмо надто багато солі, у нашій січі підвищується кількість білка – а це один з основних факторів ризику, який може призвести до хвороб нірок і утворення каменів у них. Навіть якщо зараз ваші почки в порядку і добре справляються зі своєю роботою, варто контролювати кількість солі — щоб зберегти здоров’я якомога довше.

Виразка шлунка

Сам по собі надлишок солі не може спровокувати язву шлунка, але якщо слизова вже пошкоджена бактериями Helicobacter pylori, то зловживання натрієм здатне в кілька разів підвищити ризик.

Гіпертонія

Сіль утримує рідину в нашому тілі, що ускладнює роботу серця – і зрештою призводить до підвищення тиску. Якщо ваш тиск регулярно підвищений (130/90 і вище), можливо, Вам варто їсти менше солі.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!