5 кращих продуктів, які можна їсти щодня, щоб продовжити життя
На тривалість Вашої життя впливає на багато факторів, таких як ваш вік, сімейна історія та навколишнє середовище, в якому ви живете. Але немає дефіциту досліджень, що підтверджують тісний зв’язок між дієтою та довголіттям. Лікар-дієтолог Келлі Кенніді перераховує доступні продукти, які покращують наше здоров’я щодня.
Вісь 5 поживних продуктів, які можна додати до свого раціону, щоб покращити загальний стан здоров’я та збільшити тривалість життя:
1. Хрестоцвіті овочі
Хрестоцвіті овочі: капуста, брокколі та цвітна капуста, що містять сульфорафан-хімічну речовину рослини, яка може знизити ризик серцевих захворювань, захищаючи кров’яні судини від запалення.
“Ці овочі також допомагають виводити з організму токсині та інші потенційно шкідливі речовини. Крім того, багато досліджень показують, що овочі сімейства хрестоцвітних здатні пригнічувати ріст ракових клітин”, – каже Кеннеді.
2. Листові зелені овочі
Листова зелень: шпинат, капуста і руккола – одні з найздоровіших продуктів на планеті. Ці продукти зазвичай містять менше 100 калорій на фунт, що робить їх ідеальними продуктами для схуднення та управління вагою. Антиоксиданти у листовій зелені допомагають захистити ваші клітини від запалення, яке пов’язують із серцевими захворюваннями-основною причиною смерті дорослих американців.
3. Горіхи
Волоські горіхи, миндаль та фундук – відмінні джерела добрих жирів, білка, клітковини та антиоксидантів.
“Вони є продуктами з низьким глікемічним індексом, а це означає, що вони викликають повільніше і менше підвищення рівня цукру в крові. Ця характеристика робить їх важливим компонентом дієти проти діабету. Ненасичені жири у горіхах також можуть контролювати рівень холестерину”, – стверджує лікарка.
4. Насіння
Насіння: чіа, гарбузове та лляне насіння, багаті клітковиною, білком та необхідні мінерали. Вони також містять велику кількість омега – 3 жирних кислот, які допомагають знизити запалення; і лігнани, що володіють протираковими властивостями.
5. Грибі
Гриби-один з небагатьох рослинних джерел витамину D. Це важлива питна речовина допомагає підтримувати здоров’я кісток. Це також зберігає ваш розум гострим, особливо з віком. І незалежно від того, чи їсте ви їх у сирому або приготованому вигляді, Ви отримуєте здорову дозу антивікових властивостей з грибами.
woman24.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!