6 продуктів, які можуть полегшити перебіг алергії

Головна / unsorted / 6 продуктів, які можуть полегшити перебіг алергії

Імбир, помідори, лосось та інші корисні продукти можуть істотно зменшити симптоми алергії, що особливо важливо зараз, під час “високого” сезону.

Аллергія завжди неприємна, але зараз, під час пандемії коронавірусу, вона особливо небезпечна. Додаткове навантаження на легені, нежить і свербіж в очах, через що ми частіше торкаємося обличчя та можемо перенести інфекцію та частинки вирусу, додаткова атака на імунну систему — все це додатково послаблює наше здоров’я і робить нас ще більш беззахисними перед небезпечним вирусом. Сьогодні ми розповімо про те, як невеликі зміни у щоденному раціоні можуть полегшити симптоми алергії.

Певні продукти здатні діяти як антигістамінні препарати, надавати заспокійливу дію та зменшувати реакцію організму на пилку та інші аллергени, що містяться в довкілля.

Увага! Ці продукти не можуть замінити медикаментозне лікування, їх варто використовувати як доповнення до терапії, а не замість неї.

Імбір

Імбір відомий своїми протизапальними властивостями, які також гарні для ослаблення симптомів алергії. Невелике дослідження, опубліковане у 2016 році, показало, що імбір полегшує симптоми алергічного риніту.

Куркума

Активним компонентом куркуми є куркумін, який має протизапальні властивості, а його протиалергічні властивості обумовлені пригніченням вивільнення гістаміну з клітин. Дослідження 2016 року, опубліковане в Annals of Allergy, Asthma & Immunology, показало покращення носового дихання, а також позитивний вплив на імунну відповідь у пацієнтів, які регулярно приймали куркумін.

Помідори

Томати містять лікопін, антиоксидантну сполуку, яка допомагає зменшити запалення. При цьому результати деяких досліджень показують, що лікопін допомагає покращити дихання навіть у пацієнтів з астмою, напади якої погіршуються на тлі алергії.

Продукти з пробіотиками

Кишківник і особливо бактерії, які живуть усередині нього, відіграють величезну роль у регулюванні роботи нашої імунної системи. І тому продукти, що містять пробіотики, які підтримують баланс кишечної флори, значно полегшують симптоми алергії. Йогурт, кефір, квашена капуста — всі ці продукти корисні не лише для здоров’я кишківника, а й допомагають у боротьбі з алергією. Не дбайте ними.

Лук

Кверцетин, природна сполука, на яку є багатий лук (а також перець, капуста, яблука та червоні ягоди), діє як антигістамінний засіб і знижує або навіть зовсім виліковує алергічний риніт. Причому краще за все їсти продукти, багаті на кверцетин, у сирому вигляді: за термічної обробки вони втрачають значну частину своїх корисних властивостей.

Лосось

Жирні кислоти омега-3, яких багато у лососі, скумбрії та інших видах риби жирних сортів, допомагають стабілізувати клітинні мембрани, знижуючи ймовірність вивільнення гістаміну за появу аллергену. Дослідження, опубліковане у 2007 році в Журналі Американського коледжу харчування, показало, що у жінок, які їли більше риби, у результаті знизилося число нападів сінної лихоманки. Лікарі рекомендують з’їдати дві порції жирної риби на тиждень.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!