Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted 6 причин їсти яйця на завтрак

6 причин їсти яйця на завтрак

Вони смачні та корисні, а ще допомагають схуднути та покращують зір.

1. Яйця неймовірно поживні

Цей продукт містить величезну кількість питних речовин: вітамінів, мінералів, високоякісного білка та корисних жирів. Так, в одному яйці можна знайти витамини А, В2, В5, В12 і селен. Кальцію, залізу, калію, цинку, марганцю, витамину Е, фолату та багатьох інших потрібних речовин у них теж достатньо. Одне велике куряче яйце-це 77 калорій, 6 г якісного білка, 5 г жиру та невелике кількість вуглеводів.

2. Яйця покращують холестериновий профіль

Вони вважаються високохолестериновою їжею: в одному яйці міститься 212 мг цього речовини, що досить багато. Однак, як не дивно, поїдання продукту не призводить до підвищення рівня холестерину у крові.

Справа в тому, що це органічна сполука вредна, якщо накопичується і окислюється в артеріях. Однак у яйцях багато антиоксидантів, завдяки чому холестерин досить легко розщеплюється печінкою. А ще, за даними останніх досліджень, яйця підвищують рівень так званого гарного холестерину, сприяють переробці “поганого” і, всупереч розхожим переконанням, анітрохи не шкодять серцю.

3. Яйця постачають організм холіном

Холін-життєво потрібна поживна речовина, що бере участь у багатьох процесах в організмі. Воно потрібне для синтезу ацетилхоліну, який пов’язаний з функціями пам’яті та навчання і відіграє важливу роль у багатьох інших важливих процесах. Холін також є одним із компонентів для побудови клітинних мембран, а його нестача призводить до захворювань печінки та серця, а також неврологічних розладів.

Крім того, це поживне речовина особливо важливо для вагітних жінок. Дослідження показують, що низьке споживання холіну збільшує ризик виникнення дефектів нервної трубки плода і може в подальшому призвести до зниження когнітивних функцій у дитини.

4. Яйця містять високоякісні білки

Існує близько 21 амінокислоти, які наш організм використовує для синтезу білків. Дев’ять з них не можуть бути вироблені ним і повинні бути отримані з раціону – вони відомі як незамінні амінокислоти. Яйця ж володіють ідеальним амінокислотним профілем і містять високоякісні білки. Фактично вони є одними з кращих джерел білка у раціоні людини.

5. Яйця корисні для зору

Лютеїн та зеаксантин-антиоксиданти, які мають властивість накопичуватися в сітківці та захищають очі від вредного сонячного світла. Вони також значно знижують ризик катаракти та дегенерації жовтого пятна. В одному дослідженні виявилося, що споживання 1,3 яєчного жовтка на день протягом 4,5 тижнів підвищує рівень зеаксантину в крові на 114-142%, а лютеїну — на 28-50%.

6. Яйця допомагають скинути вагу

Яйця містять багато білка та жиру, але мало вуглеводів — це дуже ситна їжа. Тому вживання продукту може призвести до скидання ваги. Так, в одному дослідженні 30 жінок із надмірною вагою розділили на дві групи, першою з яких давали на завтрак яйця, а іншою — рогалики. Обидва меню містили однакову кількість калорій. З’ясувалося, що піддослідні з першої групи швидше насичувалися, хоч і вживали менше калорій.

В іншому дослідженні, яке тривало протягом 8 тижнів, випробовувані, які вживали яйця, значно скинули вагу. Порівняно з тими, кого кормили борошняними виробами, вони втратили на 65% більше ваги тіла і скинули на 16% більше жиру.

womanlife.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!

తెర.