Найпоширеніше після пшениці та рису у світі зерно – це кукурудза. Ситна, смачна, яскрава. Кукурудза завжди вважалася важливим продуктом харчування. Що ж змінилося за останній десяток років?

Щодня, самі того не підозрюючи, ми споживаємо величезну кількість продуктів, вироблених з використанням кукурудзи. І репутація цього зерна швидко погіршується рік у рік.

Головна шкода кукурудзи полягає у поганому співвідношенні жирних кислот омега-3 та омега-6. Омега-3 кислоти стимулюють вироблення протизапальних гормонів в організмі людини. Омега-6 кислоти підтримують вироблення гормонів, що відповідають за запальні процеси.

Як тільки омега-6 починають чисельно перевершувати омега-3 кислоти, організм людини втрачає здатність контролювати запальні процеси, які час від часу в ньому зароджуються. Запалення починає розвиватися, організм людини переходити на стадію захворювання.

Частка кукурудзи у твоєму раціоні непомірно велика. До продуктів, що містять кукурудзу (точніше, до сиропів, виготовлених з кукурудзи), належать соуси, приправи, солодощі, готова кулінарія у супермаркетах. Кукурудзяний сироп, який використовується в якості підсолоджувача, містить у собі багато фруктози, надлишок якої веде до значного ожиріння.

Шкода вареної кукурудзи

Кукурудза – це не овоч, як думають багато хто. Кукурудяне зерно вирощується людьми з давніх годин. Генетична модифікація наздогнала кукурудзу першою, і з тих пір сподіватися на придбання здорової, безпечної кукурудзи не варто.

Кукурудзяне зерно подразнює слизову оболонку кишечника навіть у меленому вигляді. Якимось чином людське тіло приймає кукурудзяний білок за клейковину, шкідливий пшеничний білок. Це провокує порушення у роботі імунної системи. Високий глікемічний індекс кукурудзи як продукту пояснює інсулінову реакцію на це зерно та виникнення різних запалень.

Целюлозне волокно, що входить до складу кукурудзи, проходить через організм людини транзитом. У тебе просто немає ферментів, потрібних для перетравлювання целюлози. Кукурудза для тебе – порожній продукт. Білки-проламіни, що містяться в кукурудзі, теж не підлягають повному переварюванню.

Білки-лектини, що містяться в кукурудзі, людський організм теж не в змозі переварити. Лектини проходять стравоходом без перетравлення, на відміну від повноцінних білків. Це призводить до подразнення та ушкодження стінок кишечника.

Кукурудза – культура вибаглива. Вона схильна до атак шкідників і псується під впливом несприятливих погодних умов. З цієї причини кукурудзу обробляють різними інсектицидами та іншими ядами, щоб підвищити її стійкість. Токсини, що входять до складу інсектицидів, накопичуються в організмі людини та призводять до порушень роботи внутрішніх органів.

85% всієї кукурудзи на сьогоднішній день належить до генетично модифікованої продукції. Про довгостроковий вплив модифікованої кукурудзи на організм людини достеменно невідомо нічого, але досвіди, проведені на щурах, дали страхітливі результати. Пошкодження внутрішніх органів, розвиток захворювань онкологічного характеру та скорочення тривалості життя – лише малий список того, що вдалося виявити.