7 харчових звичок, які не завадять розвинути у себе жінкам після 40-річчя

Головна / unsorted / 7 харчових звичок, які не завадять розвинути у себе жінкам після 40-річчя

40 років – чудова година для змін. І навіть якщо ви не готові щось суттєво змінювати у своїй житті, саме час спробувати щось нове у способі життя та харчових звичках. Розповідаємо, що варто змінити зараз, щоб через 20 і 30 років відчуватись, як і раніше, чудово.

Їжте сою

Соя — це не лише високоякісний джерело білка, корисних жирів, а також різних вітамінів та мінералів. Ряд досліджень підтверджує: регулярне вживання сої допомагає знизити рівень холестерину та артеріального тиску. Крім того, соя допомагає зменшити припливи, покращити функцію ендотелію та знизити втрату кісткової маси.

Відмовтеся від “порожніх” калорій

Метаболізм сповільнюється після 40 років, і це означає, що нам потрібно бути особливо поважними до того, що ми їмо. Тепер варто надавати перевагу тим продуктам, які мають високий вміст питних речовин і нижчу калорійність. І йдеться не лише про підтримання стрункої фігури: на жаль, після 40 років зростає ризик розвитку діабету іншого типу, і продукти з порожніми калоріями грають не на нашому боці. На жаль.

Їжте частіше

Підтримати стабільний і здоровий рівень цукру в крові, контролювати рівень енергії, підтримати метаболізм — це допомагає зробити дробове харчування. Намагайтеся їсти невеликими порціями кожні 3-3,5 години та обов’язково стежте за тим, щоб ваші перекушування також були із здорових та корисних продуктів.

Слідкуйте за рівнем кальцію

Жінки у віці 40+ повинні отримувати не менше 1200 мг кальцію на день, інакше можливе розвиток остеопорозу, а також підвищений ризик переломів. Їжте продукти, багаті на кальцій, а також пам’ятайте про те, що для його засвоєння нам потрібний “сонячний” витамин D.

Пийте більше води та менше алкоголю

Після 40 деякі з нас переживають пременопаузу, а в цей час знижується рівень гормонів, які сприяють здоровому сну. Щоб не погіршити сон ще сильніше, радимо знизити кількість вживаного кофеїну, алкоголю, гострої їжі та гарячих напоїв. А ось вода, наоборот, особливо важлива в цей час, оскільки ми більш активно втрачаємо рідину в період, що передує менопаузі.

Їжте продукти, багаті на вітамін B12

По-справжньому дефіцит цього витамину відчувається після 50 років, оскільки саме тоді зменшується рівень шлункової кислоти, яка бере участь у його сприйнятті. Але вже після 40 років варто їсти більше продуктів, багатих на витамини групи B, щоб підтримувати потрібний рівень енергії, а також концентрації. Молоко, яйця, сир та м’ясо — у цих продуктах витамину В12 особливо багато.

Їжте продукти, багаті на кислоту омега-3

Чесно кажучи, продукти, у яких багато ненасичених жирних кислот Омега-3, варто їсти у будь-якому віку: вони допомагають підтримувати стінки судин здоровими, захищають нас від хвороб серця і продовжують життя. Але після 40 років це стає особливо актуальним, оскільки через уповільнення метаболізму у багатьох жінок з’являється жир у ділянці талії, який сприяє високому рівню холестерину. Тож риба жирних сортів, оливкова олія, орехи — все це має бути на вашому столі якнайчастіше.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!