Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted 7 продуктів для підвищення інтелекту та збереження пам’яті

7 продуктів для підвищення інтелекту та збереження пам’яті

Мозок – це центр управління тілом, який дозволяє рухатися, думати, відчувати, дихати та багато іншого. Цей орган виконує велику роботу, а з віком він може почати старіти, так само, як і людський організм у цілому. Вчені та медики вважають, що їжа відіграє величезну роль у структурі та здоров’ї мозку.

Дослідження показують, що продукти, багаті витаминами, мінералами, антиоксидантами, флавоноїдами, поліфенолами та жирними кислотами омега-3, можуть допомогти захистити цей важливий орган. Вони здатні запобігти зниженню когнітивних функцій, покращити пам’ять, концентрацію, підвищити інтелект і загальний стан мозку. Фахівці виділяють кілька найкорисніших продуктів.

Сім продуктів для здоров’я мозку:

  • листова зелень. Капуста, шпинат, руккола, сельдерей – вся ця зелень наповнена питательними речовинами, у тому числі витамином К, бета-каротином, фолієвою кислотою і витамином Е. Бета-каротин і витамин К втраті пам’яті та покращити пізнавальні здібності. Вітамін Е є антиоксидантом, який захищає клітини від пошкодження вільними радикалами. Він також здатний запобігти зниженню когнітивних функцій у старіючих людей;
  • баранина. Згідно з дослідженням, щотижневе вживання баранини, але не іншого червоного м’яса, було пов’язане з покращенням довгострокових когнітивних функцій. 10-річне спостереження виявило покращення показників рідкого інтелекту у людей, які споживали певні продукти, включаючи баранину;
  • сир. Було доведено, що сир також має захисні функції проти вікових когнітивних проблем. Навіть у пізньому віку він може принести користь для мозку;
  • яйця. Це один із найкращих харчових джерел холіну. Ця речовина здатна зменшувати запалення та покращувати функції мозку, таких як збереження пам’яті та зв’язку між клітинами мозку;
  • лосось. Жирна риба, така як лосось, багата жирними кислотами омега-3, які мають велике значення для розвитку та правильного функціонування мозку. Крім поліпшення здоров’я мозку, ці жирні кислоти знижують ризик серцевих захворювань та артриту;
  • чорниця. Хоча всі ягоди корисні для здоров’я мозку, чорниця за багатьма показниками лідирує. Ця ягода містить витамин С, Вітамін К, марганець та фітонутрієнти. Поживні речовини допомагають стимулювати приплив крові та кислорода в мозок, що призводить до підвищення концентрації уваги. Експеримент показав, що регулярний прийом чорниці покращив пам’ять та когнітивні функції у літніх людей з легкими порушеннями. Дослідження показує, що дотримання дієти, що містить різноманітні овочі, фрукти та ягоди, включаючи чорницю, пов’язане з меншим ризиком вікових когнітивних розладів, деменції та хвороби Альцгеймера;
  • волоський горіх. Порівняно з іншими горіхами волоські горіхи містять у два рази більше антиоксидантів. Вони також включають жирну кислоту омега-3, яка протидіє зниженню когнітивних функцій, пригнічуючи запалення та окислювальний стрес. Саме ці зміни пов’язані з хворобою Альцгеймера та деменцією. Дослідження показують, що вживання від 30 до 60 г волоських горіхів на день може поліпшити когнітивні функції.

woman24.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!