7 промов, які можуть статися, коли ви відмовитеся від молочних продуктів

Головна / unsorted / 7 промов, які можуть статися, коли ви відмовитеся від молочних продуктів

В останні роки відомий всім з детства постулат, що молоко дуже корисне, піддається серйозним сумнівам. З’являється все більше досліджень про вред молочних продуктів, а безлактозна дієта стала трендом поряд із відмовою від цукру, м’яса та алкоголю.

Ось що може статися, якщо ви вирішите не вживати молоко.

Шкіра може стати чистішою

Для деяких людей молочні продукти можуть бути тригером акне. Згідно з дослідженнями Дартмутської медичної школи, молоко містить тестостероноподібні гормони, які стимулюють жирові залози в шкірі та сприяють появі прищів. Проте з цим ефектом стикаються далеко не всі, це індивідуальна реакція організму. Крім того, зазвичай сир не викликає проблем із шкірою навіть у людей, чутливих до молочних продуктів.

Є тільки один спосіб перевірити, чи впливає молоко на вашу шкіру — на годину відмовитися від нього. Вимкніть молочні продукти з раціону на місяць і подивіться, як це відіб’ється на вашому обличчі.

Вам знадобиться новий джерело пробіотиків

Молочні продукти критикують за вміст лактози, яку з віком все складніше переробляти нашому організму, і гормонів. Але є в ньому і однозначно корисні для нас бактерії – пробіотики.

Вони покращують роботу кишечника, зміцнюють імунітет, балансують гормональний фон. Хороша новина в тому, що пробіотики є не тільки в молочних продуктах, а й, наприклад, у квашеній капусті, маринованих огірках, комбучі.

Ви можете погладшати

Відмова від молочних продуктів пропагують як добрий спосіб скинути вагу, але не факт, що подібна дієта не дасть зворотного ефекту. Все залежить від того, чим ви замінюватимете звичні джерела білка і жирів. Нерідко люди несвідомо заміщають відсутні поживні речовини простими вуглеводами, що набагато вірогідніше призведе до набору ваги.

Якщо вирішите відмовитися від молока, знайдіть інші здорові джерела білка та корисних жирів: орехи, бобові, яйця.

Кістки стануть слабшими

Найвідоміша властивість молочних продуктів — це добрий джерело кальцію. До 35-40 років наше тіло встигає відновлювати кісткову тканину швидше, ніж вона почне руйнуватися, а потім процес деградації переважає над процесом зростання.

Наше тіло засвоює кальцій з молока набагато краще, ніж з інших. Тим не менш, є ще багато продуктів, що містять цей елемент: броколі, листова зелень, тофу, апельсиновий сік, сардині. Тільки врахуйте, що їх у раціоні має бути багато. Крім того, кальцій завжди можна отримати у вигляді вітамінів, але консультуйтеся з лікарем, щоб зрозуміти, що вам дійсно потрібна додаткова підтримка.

Ризик розвитку раку зменшиться

Шведські вчені виявили, що вживання великої кількості молочних продуктів збільшує ризик розвитку раку яєчників, молочної залози та легенів. Ще одне дослідження, проведене в Гарвардському університеті, показало, що чоловіки, які споживають більше двох добових доз молочних продуктів на добу, на 34% збільшують ризик розвитку раку простати порівняно з тими, хто взагалі не пив молоко або пив його у невеликих кількостях.

Причина в гормонах, що містяться у молоці. Вони підвищують кількість інсуліноподібного фактору росту в крові — гормону, який, як було встановлено, житиме зростання ракових клітин.

Спроби замінити молоко можуть призвести до проблем із кишечником

Від молока часто радять відмовитися тим, у кого є проблеми із травленням. Воно справді погано засвоюється в деяких людей. Якщо часто відчуваєте здуття, біль у шлунку та інші неприємні симптоми після вживання молочних продуктів — напевно справа в них.

Однак спроба замінити молоко також може нашкодити кишечнику. Найпопулярніша альтернатива – соя. Соєве молоко, олія чи сир за текстурою та смаком нагадують звичні молочні продукти, тому так часто використовують як заміну.

Соя містить молекули цукру – олігосахариди – які не дуже добре засвоюються організмом. Так що, якщо різко збільшити кількість соєвих продуктів у своєму раціоні – це може спровокувати здуття.

Ваш завтрак може стати кориснішим

Звичка снідати молочними кашами не така корисна, як нам розповідали в дитинстві. Ця страва набагато калорійніша. Крім того, при кипінні молока крупи втрачають більше клітковини та інших корисних речовин, ніж при варінні у воді.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!