8 вагомих причин додати оливки до свого рациону

Головна / unsorted / 8 вагомих причин додати оливки до свого рациону

Оливки — смачний продукт, що має, однак, досить специфічний для нас смак, до якого буває складно звикнути тому, хто не вживав їх з дитинства. Деякі люди навіть стверджують, що категорично не будуть оливки. І даремно! Тому що вони неймовірно корисні для здоров’я. Ось кілька причин, які змусять вас полюбити цей продукт сімейства маслинових та додати їх до свого раціону.

Позитивно впливають на здоров’я серця

У складі оливок міститься олеїнова кислота, яка відноситься до мононенасичених жирів. А ця кислота, як відомо, позитивно діє на здоров’я серця і здатна попереджати серцево-судинні захворювання. Олеїнова кислота міститься у великій кількості в оливковій олії. Регулярне його вживання дозволить знизити артеріальний тиск, що значно зменшить ймовірність ускладнень у роботі серцево-судинної системи.

Крім олеїнової кислоти, в оливках містяться особливі фенольні сполуки, які беруть участь у розрідженні крові, що не дає утворитися в ній тромбам і призвести до блокування руху крові. Ці сполуки також розширюють кров’яні судини і знижують напруження у них, що покращує кровообіг у всьому тілі і значно знижує навантаження на серце.

Зменшують ймовірність остеопорозу

Оливки – продукт, що входить до складу середземноморської дієти. І люди, які її дотримуються, менше страждають на остеопороз та втрату кісткової тканини.

Це пов’язано з тим, що в оливках містяться особливі речовини, які сприяють правильному засвоєнню кальцію та його відкладенню в організмі. Через ці властивості фахівці рекомендують додати оливки до раціону літніх людей.

Мають протизапальну властивість

В оливках містяться сполуки, що мають протизапальні властивості. Якщо постійно вживати їх у їжу, то можна зменшити біль у суглобах і кінцівках, у м’язах і сухожиллях, тому що вони зменшують запалення в організмі. Оливки — продукт, який обов’язково повинен бути у раціоні тих людей, які страждають на ревматичні захворювання, артрит та подагру.

Покращують процес травлення

В одній чашці оливок міститься 20 % щоденної норми клітковини, якої дуже багато в цьому продукті. Діючи на кишківник і покращуючи його перистальтику, оливки допомагають покращити процес травлення. Крім того, за допомогою оливок можна відмінно регулювати свій апетит та уникати переїдання.

Річ у тому, що волокна, що входять до їх складу, змушують нас відчувати ситість через невелику кількість спожитих оливок. Тож якщо ви дбаєте про стрункість своєї фігури — обов’язково додайте оливки чи оливкову олію до свого щоденного раціону.

Допомагають запобігти раку

У складі оливок міститься особливий антиоксидант під назвою антоціан, який безпосередньо пов’язаний з профілактикою ракових захворювань.

Вільні радикали змушують здорові клітини організму мутувати на ракові, а антиоксиданти антоціані захищають організм від вільних радикалів, тим самим запобігаючи появі раку. Один із способів захистити себе від цього захворювання — вживати щодня продукти, в яких міститься якнайбільше антиоксидантів, і оливки — один із таких продуктів.

Допомагають боротися з алергією

Оливки здатні значно знизити можливість виникнення алергічних реакцій. У складі цього продукту містяться деякі елементи, які діють як антигістаміни, що запобігають алергії. Тому цей продукт обов’язково потрібно вживати людям, які страждають на сезонну алергію в період загострення цієї хвороби.

Покращують кровообіг

Для того, щоб утворювалися здорові червоні кров’яні тільця, необхідно, щоб до організму в достатній кількості надходили мідь і залізо, які беруть участь у цьому важливому процесі. А оливки — один із чудових джерел цих речовин, які тут містяться у великій кількості.

Нестача заліза і міді може призвести до недокрів’я, яке, у свою чергу, призводить до відчуття постійної втоми, апатії, головного болю та загального погіршення стану здоров’я. Щоб цього не було, потрібно вживати протягом дня продукти, що містять мідь та залізо, наприклад оливки або оливкове масло.

Мають антибактеріальні властивості

Олеуропеїн, який міститься в оливках, має сильні антибактеріальні властивості. Регулярно вживаючи оливки, ви захищаєте свій організм від різних інфекцій та бактерій.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!