Корисні властивості імбиру відомі давнім давно. Кореневище використовували у кулінарії, медицині та косметології у сушеному, меленому, маринованому та свіжому вигляді, нагадує Read and Digest Health, інформує sutura.org.uaмедицина.

Ви ще не використовуєте імбир? Ось 8 причин, чому варто почати це робити!

Імбир позбавляє від проблем з травленням

Було доведено, що фенольні сполуки в імбирі підвищують активність ліпази та інших травних ферментів. Ці ферменти допомагають стимулювати вироблення слини і жовчі, дозволяючи продуктам і рідинам більш плавно переміщатися по шлунково-кишковому тракту.

Дослідження, в якому брало участь 24 здорові люди, що брали 1,2 г порошку імбиру до їжі, відзначило поліпшення травлення та зменшення розладів шлунка на 50%.

Імбір знімає нудоту

Імбирний чай або сирий тертий імбір – це безпечний домашній засіб від нудоти, що виникає при вагітності або проблеми зі здоров’ям.

Пояснення, як і чому імбир знімає нудоту, поки що немає. Однак відомо, що речовини, що містяться в імбирі, позитивно впливають на центральну нервову систему.

Огляд 12 досліджень, в яких брало участь 1278 вагітних жінок, показавши, що 1,1-1,5 г імбиру значно зменшує нудоту.

Імбір може полегшити біль

З давніх часів китайці використовували імбір як природний протизапальний засіб для полегшення болю.

Дослідження, проведене в Університеті Джорджії, довело, що щоденне додавання імбиру зменшує м’язовий біль на 25%.

Також імбир зменшує біль під час менструальних циклів.

Імбір зменшує запалення

Остеоартрит – це запальне захворювання суглобів, зумовлене їх дегенерацією. Воно супроводжується болем та порушенням рухливості суглобів. Ця хвороба зустрічається не лише у літніх, а й у людей середнього віку.

Імбір може допомогти зменшити ознаки запалення суглобів.

З 247 осіб з остеоартритом коліна у тих, хто брав екстракт імбіру, ​​болі були слабші і їм потрібно було менше знеболюючих.

Імбір може знизити ризик серцевих захворювань

У недавньому дослідженні за участю учасників з діабетом типу 2 дослідники виявили, що 2 г порошку імбиру щодня знижує рівень цукру в крові і призводить до 10% загального зниження протягом 12 тижнів.

Високий рівень цукру в крові є основним фактором ризику виникнення серцевих захворювань. Вживання імбиру може знизити ризик серцевих захворювань на 10%. Також імбир знижує рівень холестерину.

Було проведено 45-денне дослідження для перевірки цієї гіпотези, в якій взяли участь 85 осіб із високим рівнем холестерину. В результаті цього дослідження з’ясувалося, що 3 г порошку імбиру щодня значно знижувало холестерин.

Імбір може володіти антираковими властивостями.

6-гінгерол – з’єднання, яке присутнє в імбирі, можна використовувати для боротьби з раком.

Дослідження з цієї теорії все ще ведуться, але одне з них уже показало, що 2 г екстракту імбиру можуть пригальмувати розвиток злоякісних клітин.

Імбір може покращити функцію мозку

Окислювальний стрес і хронічне запалення є двома факторами, які можуть прискорити процес старіння і стати ключовою рушійною силою хвороби Альцгеймера та інших пов’язаних із віком когнітивних порушень.

Деякі дослідження показують, що антиоксиданти та біологічно активні сполуки в імбирі можуть пригнічувати запальні реакції, які відбуваються у головному мозку.

Є дані, що у 60 жінок середнього віку, які приймають імбір, покращився час реакції і робоча пам’ять, і це свидетельствует про те, що імбір підтримує здоров’я мозку.

Як бачите, імбир дійсно унікальний засіб! Додайте його до свого раціону!