Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
9 фактів про яйця, які корисно знати кожному
Можна без перебільшення сказати, що яйця – універсальна їжа, повідомляє sutura.org.ua Їх готують холостяки, включають до складних рецептів домогосподарки та люблять діти.
У сьогоднішній статті ми поділимося з тобою цікавими фактами про яйця, які корисно знати кожному.
Яйця поживні та важливі для людського організму.
В одному яйці міститься близько 80 кілокалорій. Така ж енергетична цінність у половині банана, невеликому яблуку, 100 г курячих окостів або вареної яловичої мови. Також яйця включають білок, важливі для людини витамини і мікроелементи.
Яйця у раціоні позитивно впливають на волосся, зір і на весь організм у цілому.
Яєчний білок не містить холестерину
Холестерин є лише у жовтках. При цьому він досить збалансований за допомогою лецитину, сприяє переробці жирів та холестерину. Але слід пам’ятати, що у жовтка одного яйця міститься близько 250-300 мг холестерину. Тоді як у яєчному білку – 0 мг. Тому, якщо в тебе спортивна дієта, можеш сміливо їсти білок, відокремлюючи його від жовтка.
Не можна їсти сирі яйця
Їсти сирі яйця не можна, бо можна заразитися сальмонелою. Небезпечна бактерия тільки у сирому продукті, оскільки після теплової обробки вона швидко знищується.
Крім того, важливо мити шкарлупу безпосередньо перед готуванням яєць і не допускати, щоби що-небудь з її поверхні потрапляло в жовток або білок.
Одна курка в середньому приносити до 300 яєць щороку
Щоб знести одне яйце, курці потрібно не менше доби.
Від білих і коричневих яєць однакова користь
Думка, що від білих і коричневих яєць різна користь – хибна. Різниця полягає лише у зовнішніх особливостях курей – у білих курей яйця білого кольору, а у рудих та рябих – коричневого. Колір жовтка зумовлений харчуванням птиці.
Найбільше люблять яйця в Японії
Японці, мабуть, найбільше споживають яєць у різному вигляді. Кожен середньостатистичний мешканець цієї держави в середньому з’їдає за яйцем на день.
Не можна зберігати яйця з продуктами, видавничими.
На шкаралупі є безліч пір, які вбирають сторонні запахи.
Тривало термічно оброблені яйця засвоюються гірше
Стравоходу потрібно не менше трьох годин, щоб освоїти яйце круто. Тому таку їжу небажано їсти перед сном.
Про свіжість яйця можна судити, якщо покласти його у холодну воду
У свіжих яєць повітряна камера невеликого розміру, тому вони будуть тонути у воді. Несвіжі яйця спливуть на поверхню. Якщо це сталося, значить для їжі вони непридатні.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!