Більшість людей асоціюють йогурти зі збалансованою та здоровою їжею. Але дослідження, в якому тестували близько 900 йогуртів, показало, що лише 9% з них мають низький рівень цукру. Навіть органічні та рекомендовані для дітей перевищували норму, інформує sutura.org.ua

Дослідження, проведене у Великій Британії, показало, що ореол здоров’я, який у минулому оточував ці напитки в даний час, є не щось інше, як ілюзія.

Причина не у йогурті

Доктор Бернадетт Мур, керівник дослідження, підтверджує, що натуральні і без цукру йогурти продовжують залишатися здоровою їжею і рекомендуються для дітей, тому що вони складаються з кальцію, білків та витаминів. Але, як тільки цей напій підсолоджений, він стає врагом здоров’я для дітей.

Незважаючи на це, йогурти у складі яких є цукор, рекламуються як ідеальні для дитячих перекусів.

Максимальне щоденне споживання цукру для дітей у віці 4-6 років становить 19 грамів. Традиційний напій Coca-cola містить 10,6 г цукру на 100 мілілітрів, і в середньому йогурти для дітей містять 10,8% цукру в своєму складі.

Це означає, що в одній порції йогурту діти споживають більше половини денної норми цукру.

Крім того, така ж ситуація склалася і з йогуртами, які містять шматочки фруктів. Про йогурті для дорослих ми навіть не говоримо.

Висновок: Якщо ви шукаєте повноцінний здоровий йогурт, як для дітей, так і для себе, то готуйте його самостійно або купуйте йогурти без вмісту цукру.