Аджика виявилася корисною для профілактики хвороб серця
Аджика – це кавказька приправа. Вона є сумішшю чесноку, червоного перцю, пряних трав, а також солі. Як стверджують експерти, подібний набір не лише додасть страві «пекучість», але й принесе користь здоров’ю.
Для початку фахівці нагадали, як правильно вибирати продукт. Вони підкреслили, що аджика не повинна бути надто рідкою. Підсохлу приправу можна в деяких випадках розбавити кропом, додали експерти.
Також, за їх словами, традиційний колір приправи червоний. Якщо у складі продукту вказані соняшникова олія та томатна паста, то це не аджика, зауважили фахівці. Крім цього, в оригінальному рецепті немає і помідорів.
Чим корисна приправа?
- В аджику багато вітаміну С, який захищає організм від авітамінозу.
- Вітамін А, у свою чергу, допомагає у боротьбі з раннім старінням, а також погіршенням зору, серцево-судинними хворобами та онкологією. Більш того, ця речовина необхідна при виробленні сперми і розвитку яйцеклітин.
- Капсаїцин, що міститься в червоному перці, сприяє профілактиці захворювань серця та судин. Це довели вчені з Університету Вермонту, проаналізувавши дані дослідження за участю 16 тис. осіб.
womanlife.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!