Американські лікарі назвали найбільш шкідливі для мозку продукти

Головна / unsorted / Американські лікарі назвали найбільш шкідливі для мозку продукти

Один із важливих способів підтримати здоров’я мозку – правильне харчування. “Їжа подібна до фармацевтичної сполуки, яка впливає на мозок”, – пояснює Фернандо Гомес-Пінілья, доктор філософії, професор інтегративної біології та фізіології Каліфорнійського університету у Лос-Анджелесі.

Американські фахівці останні роки рекомендують різні варіації середземноморської дієти для того, щоб покращити здоров’я нервної системи. При цьому від деяких продуктів вони рекомендують повністю або частично відмовитися.

Продукти, обжарені в частично гідрогенізованому маслі, такі як картопля фрі, курячі нагетси, риба в клярі, палички моцарелі, вонтоні та цибульні кільця, містять дуже багато трансжирних кислот. Ці речовини підвищують рівень “поганого” холестерину у крові.

“Трансжири найбільше пов’язані з погіршенням пам’яті у чоловіків у періоди їх високої продуктивності”, – розповіла Беатріс Голомб, доктор медичних наук, професор Медичної школи Сан-Дієго Каліфорнійського університету. Це підтверджується даними спостережень японських та американських лікарів, що пов’язують підвищений ризик деменції з високим рівнем споживання трансжирів.

Багато дієтологів вказують на користь для роботи мозку речовин, що містяться у темному шоколаді. Нові дослідження показують, що какао-дерева в Перу можуть накопичувати у своїх плодах велику кількість кадмію, яка потім може потрапити у готовий продукт. “Існує межа того, скільки кадмію ви повинні отримувати”, – пояснив доктор медицини Тодд Куперман. Щоб отримати користь від шоколаду і уникнути можливих ризиків, він рекомендує з’їдати не більше однієї порції на день.

“Численні дослідження виявили кореляцію між дієтою з високим вмістом рафінованого цукру та порушенням функції мозку, а також погіршенням симптомів розладів настрою, таких як депресія”, – зазначає доктор Єва Селхуб, клінічний співробітник Інституту Бенсона Генрі. Дуже багато рафінованого цукру міститься у сладких газованих напитках.

Напої зі штучними заступниками цукру також вважаються американськими лікарями небезпечними для здоров’я мозку. Дослідники встановили, що щоденне вживання більше 24 унцій (680 г – редакція) таких напоїв підвищує ризик інсульту у жінок на 23%.

Значні порушення роботи мозку, нагадують американські лікарі, можуть викликати вживання алкоголю. Дослідження показали, що тривала алкогольна залежність може фізично зменшити обсяг головного мозку.

Дослідження за допомогою магнітно-резонансної томографії показали, що у хронічних алкоголіків навіть після п’яти днів без спиртного була знижена швидкість обробки інформації в частках мозку, що відповідають за увагу, навчання, вирішення проблем та імпульсивність.

Джерело news24.in.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!