Американські вчені розповіли про опасность під час приготування тостів

Головна / unsorted / Американські вчені розповіли про опасность під час приготування тостів

Професори Колорадського університету завдяки дослідам довели, що традиція готувати тости на завтрак може згубно впливати на здоров’я людини.

Підсмажування хліба в тостері тягне за собою опасність у вигляді токсинів, порівнянних, наприклад, з тим, чим людина дихає біля жвавої проїжджої частини.

Звучити тривожно, але експеримент на практиці показавши таке: будинок на 100 м. кв. забезпечили спеціальними датчиками, вони і зафіксували підвищення загрязнення повітря вдвічі, коли в тостері на кухні підсмажували лише 2 кусочки хліба.

Відзначається, що повітря в будинку стало вдвічі брудніше, ніж у великому місті, і в тричі перевищувало межу безпеки, встановлену ВООЗ.

Фахівці зазначили: чим більше хліб підгорів — рівень загрязнення ще більше підвищувався. Але, варто врахувати, що під час готування підгорає не лише сам хліб, а ще хлібні крошки на дні приладу, вони теж впливають на відруєння повітря.

Коли ви готуєте тости — стежте за відпливом повітря у кухні. В даному випадку, рекомендується включити вентиляцію або відкрити вікно — це впливає на зниження концентрації токсичних речовин у повітрі. Намагайтеся все ж таки не пересмажувати хліб.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!