Американський дієтолог розповів, скільки потрібно з’їдати миндалю, щоб захистити серце

Головна / unsorted / Американський дієтолог розповів, скільки потрібно з’їдати миндалю, щоб захистити серце

Знаєте ли ви, що миндаль не тільки неймовірно смачний, але й зберігає здоров’я серця? Згідно з дослідженням, це пов’язано з тим, що мигдаль сповнений не тільки необхідних поживних речовин, але також харчових волокон та жирних кислот омега-3.

Дослідження показало, що дорослі, які їли близько 1,5 Унції миндалю на тиждень (45-50 г), зазнали зниження маси тіла і ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) або поганого холестерину в порівнянні з контрольною групою.

Що робить миндаль таким корисним для серця?

За словами дієтолога зі США Лорі Недеску, миндаль своїми сердечними властивостями зобов’язаний вражаючим вмістом питних речовин, зокрема запасами мононенасичених жирів.

Мононенасичені жири знижують рівень холестерину ЛПНЩ, а також допомагають розвивати та підтримувати клітини вашого тіла. Крім мононенасичених жирів, миндаль містить білок, витамин Е та мінералі (магній, калій, мідь та цинк), які підтримують загоєння та імунітет.

Мигдаль також неймовірно багатий на рослинні сполуки, які називаються флавоноїдами: катехін, епікатехін, кверцетин, кемпферол та ізорамнетін. Вони діють як потужні антиоксиданти.

Вживання всього 50 г миндалю на тиждень знижує ймовірність атеросклерозу.

Як можна додати у свій раціон більше мигдалю?

Це один з найбільш універсальних горіхів, тому мигдаль можна готувати і вживати в їжу різними способами. Його можна не тільки їсти як корисний перекус, але і використовувати як начинку для салатів і смузі на завтрак, запікати у випічці, подрібнювати і додавати в органічне і корисне парфе і навіть подрібнювати в горіхову пасту.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!