Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Артрит: популярний фруктовий сік може втричі підвищувати його ризик
Вчені дійшли висновку, що такий популярний напій як яблуковий сік може підвищувати ризик розвитку ревматоїдного артриту.
Ревматоїдний артрит є хронічним захворюванням, якому властиві біль, набряклість і скутість суглобів. Характер недуги-аутоімунний: це означає, що хвороба та її симптоми викликаються атакою імунної системи на здорові тканини тіла.
Поки не відомо в точності, що провокує подібну імунну реакцію, але дослідження показують, що деякі дієтичні фактори теж можуть відігравати роль у її виникненні. Огляд, опублікований журналом Reumatologia, свідчить: потенційним збудником процесів, що ведуть до розвитку артриту, може бути популярний фруктовий сік – яблучний.
Автори огляду апелюють до результатів дослідження за участю 1209 дорослих добровольців віком 20-30 років. Вони кажуть, що учасники, які вживають яблучний сік не менше ніж п’ять разів на тиждень, мали втричі більший ризик розвитку артриту.
Також втричі можуть збільшувати ймовірність постраждати від нього наступні напитки.
- Багаті фруктозою, що містять кукурудзяний сироп.
- Солодкі безалкогольні напої.
У свою чергу, фонд артриту рекомендує людям, що страждають на артрит, включати до рациону для поліпшення свого стану продукти, що містять мононенасичені жири, які борються із запаленням. Зокрема, для захисту суглобів корисно регулярно вживати орехи.
woman24.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!