Щитоподібна залоза відповідає за ваш метаболізм, гормональний баланс, концентрацію та енергію. Якщо вона почне погано функціонувати, то це впливатиме на ваше загальне здоров’я, інформує sutura.org.ua

Але що робити, щоб зберегти здоров’я щитовидки? Ключове значення тут має їжа, яку ви їсте (або не їсте). Все, що вам потрібно робити, це уникнути цих харчових помилок:

Пропускаєте прийоми їжі

Проблеми зі щитоподібною залозою можуть призвести до збільшення ваги. Але пропускати прийоми їжі – це дуже погане рішення.

Це призведе до того, що організм почне економити енергію, а не витрачати її, і це змусить вас почуватися більш утомленим. Більше того, не виключено накопичення холестерину.

Уникаєте вуглеводів

Для схуднення рекомендується скоротити кількість уживаних вуглеводів, але це не означає, що ви повинні уникати всіх вуглеводів. Це зробить той самий ефект, що і пропуск їжі, тому що вуглеводи використовуються організмом як паливо.

Не вживаєте глютен

Якщо у вас непереносимість глютену, то ризик розвитку хвороби аутоімунного тиреоїдиту, яка є найбільш поширеною проблемою зі щитоподібною залозою, різко зростає. Аутоімунний тиреоїдит виробляє ті ж антитіла, які виробляються при целіакії, які можуть помилково атакувати вашу щитоподібну залозу.

Вживаєте у надмірній кількості хрестоцвіті овочі

Хрестоцвіті овочі корисні для здоров’я. Тим не менш, брокколі, капуста, цвітна капуста, брюссельська капуста та пліч-чої можуть замедлити роботу щитоподібної залози, особливо якщо ви занадто часто їх вживаєте.

Вони можуть викликати збільшення щитоподібної залози і можуть призвести до набряку шиї. Рішення просте: замість того, щоб їсти їх сирими, варіть і змастіть їх.

Не враховуєте важливість йоду

Наша щитоподібна залоза потребує цієї поживної речовини для виробництва гормонів.

Продукти, які багаті на йод – це органічні йогурти, водорослі та інші морепродукти, журавлина і полуниця.

Вживаєте рибу з високим вмістом ртуті

Цей елемент є небезпечним для нашого здоров’я, в тому числі щитоподібної залози, оскільки він може перешкоджати нормальній роботі гормонів.

Більшість людей також не можуть сказати «ні» солодкам. Замініть їх кленовим сиропом, медом чи нерафінованим цукром.