Біле золото: скибочка вершкового масла на день — запорука Вашого здоров’я
В останні роки позиції олії серед харчових продуктів суттєво погіршилися. Причина в тому, що люди вважають, що в ньому є надлишок холестерину, також воно погано позначається на фігурі тощо. Однак треба нагадати, що тибетські мешканці безумовно схвально ставляться до цього продукту, при цьому відомо, що тибетці досить довго живуть і залишаються при цьому здоровими.
Насправді позитивний ефект від вживання олії дуже значний. Однак у багатьох випадках нечесні виробники кладуть у олію жири рослинного походження або ж зовсім продають під виглядом олії простий маргарин, внаслідок чого репутація цього продукту не надто висока.
Коли вершкове масло буде корисним
Щоб цей продукт позитивно позначався на самопочутті, необхідно просто вибирати хорошу олію. В даний час виробники освоили випуск цього продукту з сировини з досить невисокими показниками якості, замість тваринних жирів до нього додають рослинні. В результаті можна говорити про те, що натуральна олія корисна, однак треба мати уявлення, як відрізнити його від маргарину.
Яким чином визначити гарну олію
1. Потрібно запам’ятати, який ГОСТ у вашій державі позначає олію, а який маргарин. І якщо на упаковці написано «олію», але там же надруковано ГОСТ маргарину, то купувати таку упаковку не варто. Також не беріть маслопродукт і олію.
2. Необхідно, щоб у супермаркеті олія лежала при температурі не більше шести градусів, а тривалість її зберігання не може бути довшою за 30-35 діб. Якщо його зберігають довше, то в нього, швидше за все, були покладені певні добавки.
3. Має сенс брати олію, яка упакована не у папір, а у фольгу. Якщо на масло впливає світло, то воно стає більш жовтим, також продукт втрачає витамин А. Якщо ж воно зберігається у фользі, то зовнішня ілюмінація не має на нього впливу.
4. Якщо ви купуєте олію на вагу на ринку, то не бойтесь її пробувати. У роті цей продукт повинен відразу танути, а не липнути до зубів, бо це властиво маргарину. Крім того, дивитись на зріз, необхідно, щоб він був блискучим, щільним і сухим, також не повинно виникати розшарування.
5. Колір олії має бути жовтуватим, влітку воно більш темне, а зимою трохи світліше, що зумовлено характеристиками трави, якою живляться тварини. Однак просто білим або жовтим масло бути не може.
6. Натуральне масло дуже просто намазати на хліб. Якщо воно утворює крошки, то вміст води в ньому дуже великий.
7. Якщо ви принесли масло додому, ви можете зробити есперимент. Невеликий шматочок потрібно покласти в гарячу воду. Якщо олія належної якості, то вона розійдеться калюжкою однорідної консистенції, якщо ж вона недоброякісна, то вона стане плавитися грудками.
Властивості вершкового масла
Нижче наведено низку причин, внаслідок яких має сенс додати олію в своє меню.
1. Саме з цього продукту найлегше засвоїти витамин А, який потрібний для належного функціонування щитовидної залози та наднирників.
2. Якщо їсти вершкове масло, то ви не наберете лишнього ваги. Ті жирні кислоти, які в ньому представлені, організм використовує, щоб отримати енергію, у жирові відкладення вони не перетворюються. Коли людина поїсть олію, у неї виникає відчуття ситості. Відчуття голоду слабшає, тому багато олії людина не з’їсть.
3. Вершкове масло виступає в якості джерела йоду, якщо не споживати його в достатньому обсязі, то у людини може виникнути зоб.
4. Вершкове масло сприяє поліпшенню функціонування травної системи. Воно допомагає дітям уникнути діареї та дорослим людям — запорів.
5. Якщо йти вершкове масло, то знижується ймовірність інфарктів.
6. Присутні в даному продукті жирні кислоти полегшують засвоєння організмом цілого ряду важливих вітамінів, зокрема А, D, E, K.
7. У вершковому маслі міститься значне кількість антиоксидантів. Ці продукти дозволяють уникнути онкології та атеросклерозу.
Таким чином, ми розповіли, як виявити справжнє вершкове масло і наскільки воно корисне. Додайте його в своє меню, і ви покращите саме самопочуття.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!