Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Болезнь Паркінсона: продукти, які знижують ризик захворювання вдвічі

Болезнь Паркінсона: продукти, які знижують ризик захворювання вдвічі

Хвороба Паркінсона викликана нестачею дофаміну, який посилає сигнали між частинами мозку та нервною системою, щоб контролювати координацію та рух.

Смерть клітин мозку викликає масу ускладнень, які можуть серйозно вплинути на якість життя хворих. Однак певні продукти можуть вдвічі зменшити ймовірність розвитку хвороби.

Дослідження показали, що у тих, хто дотримується середземноморської дієти з високим вмістом фруктів, овочів, бобових, цільнозернових та насичених жирів, ймовірність розвитку симптомів нижча.

Одне дослідження, проведене вченими з Токійського університету, виявило цю зв’язок, порівнявши харчові звички пацієнтів із нещодавно діагностованою хворобою Паркінсона та здорових добровольців.

Вибірка була розділена на різні групи, і кожній була призначена одна з трьох дієт; здорова дієта, західна дієта або легкі закуски.

Було показано, що здорова дієта, що складається зі свіжих фруктів, овочів, риби, бобових та грибів, має найбільш помітний вплив.

Люди в цій групі продемонстрували зниження шансів на розвиток цього стану на 46 відсотків порівняно з людьми з двох інших груп. Дві інші дієти, наоборот, не продемонстрували захисної дії проти хвороби Паркінсона.

У своєму звіті дослідники дішли висновку:

Диета, що складається з великої кількості овощів, фруктів і риби, може бути пов’язана зі зниженням ризику хвороби Паркінсона.

Хоча залишається незрозумілим, як їжа може захистити від цього стану, дослідники вважають, що хвороба Паркінсона може бути результатом окисного стресу, який багато в чому пов’язаний із неправильним харчуванням.

Джерело sutura.org.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!