Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Чай і ягоди: продукти з якою речовиною можуть сповільнити хворобу Альцгеймера
Хвороба Альцгеймера є одним з найбільш швидко розвиваються захворювань: за прогнозами вчених, до 2160 року в деяких частинах світу число хворих майже потроїться. На щастя, дослідження американських вчених допомогло знайти смачний спосіб зменшити початок хвороби.
Робота, опублікована в американському журналі клінічного харчування, яку цитує Міністерство сільського господарства США, говорити, що дієта з високим вмістом флавоноїдів може захистити когнітивні функції. Флавоноїди – це рослинні барвники, відомі своїми антиоксидантними, протиірусними та протираковими властивостями. Ці речовини містяться у ягодах, чаї, чорному шоколаді та інших продуктах.
“Болезня Альцгеймера є серйозною проблемою для громадського здоров’я. Враховуючи відсутність медикаментозного лікування, профілактика хвороби Альцгеймера за допомогою здорового харчування є важливим фактором”, – зазначив Поль Жак, епідеміолог з The Jean Mayer.
Дослідження Жака, в ході якого автори спостерігали за 2809 чоловік протягом майже 20 років, показало, що дієта з високим вмістом фруктів та овочів може зменшити початок розвитку хвороби. “У людей із найвищим споживанням флавоноїдів ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера більш ніж на 50% нижча, ніж у людей із найнижчим споживанням флавоноїдів. Рослинні продукти, такі як овочі, фрукти, горіхи та насіння, є добрими джерелами флавоноїдів”, – поділився вчень.
За словами Жака, дієта, багата на флавоноїди, допомагає не тільки при хворобі Альцгеймера і пов’язаної з нею деменцією. Вона також може бути корисною для зниження ризику серцево-судинних захворювань і деяких видів раку.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!