Чай виявився максимально корисним після простої хитрості.
Регулярне вживання чаю надає позитивний ефект на загальне здоров’я, а в деяких випадках допомагає впоратися з різними захворюваннями. Проте, щоб отримати від напою максимальну користь, потрібно його правильно приготувати.
Як з’ясували вчені, потрібного ефекту не забезпечити навіть дотримання інструкцій виробників із заварювання чаю. Дослідники виявили, що при класичному способі приготування напою деякі корисні катехіни не виділяються з чайних листочків. Провівши серію експериментів, вчені побачили, що кількість антиоксидантів у напої збільшує використання мікрохвильової печі як методу екстракції. За такого способу приготування чаю вміст корисних сполук у ньому зростало майже на 20 відсотків.
Щоб отримати всю користь у домашніх умовах, фахівці порадили дотримуватися наступного способу заварювання:
* залити чай кропом;
* подождать 30 секунд;
* поставити чашку в мікрохвильову піч на хвилину;
* Насолодитися напоєм.
Однак варто враховувати, що такий чай буде міцнішим на смак через додаткові катехіни.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!