Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Часник на зиму. Часникова паста для здоров’я та імунітету
Сьогодні робитимемо пасту з часнику, передає sutura.org.ua Часник повинен бути свіжим, соковитим, міцним. Усі, хто зберігає часник вдома, бачать, що він не лежить довго, а висихає.
Тому для любителів часника рекомендуємо заготовити чеснкову пасту. Дуже корисний продукт. Так і у застосуванні зручно. Баночка стоїть у холодильнику і завжди під руками.
Часникова паста
Для приготування пасти з часнику нам буде потрібно:
На 1 кг чесноку – 250 мл оливкової олії.
Кількість часнику можна зменшити при бажанні.
Оливкову олію замінюємо будь-яким іншим рослинним маслом.
Приготування
Для приготування пасти вам потрібен блендер.
Очищення чеснок кладемо в блендер, додаємо олію, подрібнюємо до однорідної маси.
Отриману суміш розкладаємо по банках, зберігаємо у холодильнику.
Часникове — імбірна паста
Про користь імбиру знають багато. А ось, щоб з часником…
Для приготування цієї пащі треба:
Імбір (корінь) – 200 г
Часник – 300 г
Або 2 частини часнику до 3-х частин імбирного кореня.
Можна додати стручок перцю чилі. Але це вже на аматора.
Очищаємо чеснок, з імбиру зчищають верхню кулю шкірки. Імбир дрібно ріжемо. Для м’ясорубки можна більш нарізати імбир. А для блендера треба різати дрібніше або покласти в нього імбір, пропущений через м’ясорубку. Можна имбир натерти на дрібній тертці. Подрібнений чеснок та імбир перекладаємо в підготовлену скляну баночку. Плотно закриваємо кришкою.
Застосування пасти з часнику
Любителям чесноку сподобається ця паста. Часник у такому вигляді зберігає свіжість та корисність, властиві чеснику. Довго зберігається.
Паста хороша для бутербродів, можна додавати в соуси, намазувати на готову (обжарену) курку тощо. Допоможе впоратися із сезонними застудами.
Так що готуйте пасту з часнику. І ви будете здорові.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!