Сьогодні робитимемо пасту з часнику, передає sutura.org.ua Часник повинен бути свіжим, соковитим, міцним. Усі, хто зберігає часник вдома, бачать, що він не лежить довго, а висихає.

Тому для любителів часника рекомендуємо заготовити чеснкову пасту. Дуже корисний продукт. Так і у застосуванні зручно. Баночка стоїть у холодильнику і завжди під руками.

Часникова паста

Для приготування пасти з часнику нам буде потрібно:

На 1 кг чесноку – 250 мл оливкової олії.

Кількість часнику можна зменшити при бажанні.

Оливкову олію замінюємо будь-яким іншим рослинним маслом.

Приготування

Для приготування пасти вам потрібен блендер.

Очищення чеснок кладемо в блендер, додаємо олію, подрібнюємо до однорідної маси.

Отриману суміш розкладаємо по банках, зберігаємо у холодильнику.

    Часникове — імбірна паста

    Про користь імбиру знають багато. А ось, щоб з часником…

    Для приготування цієї пащі треба:

    Імбір (корінь) – 200 г

    Часник – 300 г

    Або 2 частини часнику до 3-х частин імбирного кореня.

    Можна додати стручок перцю чилі. Але це вже на аматора.

    Очищаємо чеснок, з імбиру зчищають верхню кулю шкірки. Імбир дрібно ріжемо. Для м’ясорубки можна більш нарізати імбир. А для блендера треба різати дрібніше або покласти в нього імбір, пропущений через м’ясорубку. Можна имбир натерти на дрібній тертці. Подрібнений чеснок та імбир перекладаємо в підготовлену скляну баночку. Плотно закриваємо кришкою.

    Застосування пасти з часнику

    Любителям чесноку сподобається ця паста. Часник у такому вигляді зберігає свіжість та корисність, властиві чеснику. Довго зберігається.

    Паста хороша для бутербродів, можна додавати в соуси, намазувати на готову (обжарену) курку тощо. Допоможе впоратися із сезонними застудами.

    Так що готуйте пасту з часнику. І ви будете здорові.