Через ці причини варто почати частіше вживати баклажані.
Фрукти та овочі з пурпуровою шкіркою багаті на антоціаніні. Вони мають антидіабетичну, протиракову та протизапальну дію, допомагаючи боротися з мікробами і навіть худнути.
Знижують рівень холестерину
Баклажані є гарним джерелом хлорогенової кислоти — потужного поглинача вільних радикалів. Хлорогенова кислота може допомогти знизити рівень “поганого” холестерину, який руйнує артерії. Ця кислота також має протиірусні, антиракові та антимікробні властивості.
Зміцнюють здоров’я мозку
Функціонал мозку починає погіршуватися із віком. Встановлено, що регулярне вживання баклажанів допомагає знизити ступінь погіршення розумових здібностей у літніх людей. Люди, що вживають баклажани щотижня, також мають більше сірої речовини в центрах мозку, які контролюють пам’ять та емоції.
Борються з раком
Було виявлено, що поліфенолі, які містяться в баклажанах, мають протиракову дію. Крім того, овоч містить хлорогенову кислоту та антоціані, що володіють протизапальними властивостями. Антиоксиданти захищають клітини від пошкоджень, викликаних вільними радикалами, які також попереджають зростання опухолей та вторгнення ракових клітин, а також сприяють загибелі ракових клітин.
Допомагають контролювати діабет
Баклажани мають низький вміст розчинних вуглеводів і високий вміст клітковини, що робить їх гарною їжею для людей з діабетом. Дослідження підтверджують роль баклажанів у лікуванні та контролі діабету.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!