Той факт, що калина червона, врожай якої можна збирати аж до пізньої осені, є виключно корисним продуктом чудово допомагає впоратися з такими поширеними в осінньо-зимовий період простудними захворюваннями безперечний, ось тільки далеко не всім відомо про те, що це далеко не єдина цінна властивість цієї чудової ягоди!

Звичайно ж, основним перевагою калини є надзвичайно високий вміст у цій ягоді витамину С, так що допомагає у профілактиці та лікуванні застуди – у калині цього витамина більше, ніж у рекордсмені за його змістом цитрусових (лимони, апельсині). Причому витамин С в калині здатний чудово зберігатися в якому б вигляді цю ягоду не зберігали і свіжої калини, і мороженої, і сушеної, і навіть у калиновому варенні.

Але крім цього, калина також досить багата і іншими корисними речовинами – витаминами А і Е, що дозволяють надовго зберегти молодість та красу, різними мінеральними речовинами, зокрема залізом та іншими.

У народній медицині такі властивості червоної калини оцінюються гідно, тому вживання ягід калини рекомендується тим, хто хворіє на ангіну, бронхіт, тонзиліт; калина допомагає полегшити стан навіть хворіють на запалення легенів.

Причому цінними і корисними є не тільки ягоди калини, є безліч народних рецептів, які допомагають при різних проблемах, в яких основним компонентом є квітки і навіть кора калини.