Червоне м’ясо та молочні продукти провокують рак – дослідження

Головна / unsorted / Червоне м’ясо та молочні продукти провокують рак – дослідження

Міжнародна група дослідників виявила пряму молекулярну зв’язок між м’ясною та молочною дієтою та виробленням антитіл у крові, які збільшують ймовірність розвитку раку. Ця зв’язок може пояснити високу захворюваність на рак серед тих, хто споживає велику кількість молочних продуктів і червоного м’яса, аналогічно зв’язку між високим рівнем холестерину та підвищеним ризиком серцевих захворювань.

Neu5Gc-молекула цукру, виявлена ​​у тканинах млекопитаючих, але не в домашній птиці чи рибі. У людей виробляються антитіла до Neu5Gc у дитинстві, коли вони вперше вживають молочні та м’ясні продукти. Хоча відомо, що ці антитіла збільшують ризик раку, особливо раку прямої кишки, прямого зв’язку між антитілами та споживанням м’яса та молочних продуктів виявлено не було.

Для дослідження дослідники використовували зразки NutriNet-Santе, великого національного дослідження продовольства, проведеного у Франції.

“Ми виявили значну кореляцію між високим споживанням Neu5Gc з червоного м’яса та сирів та підвищеним розвитком тих антитіл, які підвищують ризик раку”, – каже доктор Падлер-Каравані. – “Впродовж багатьох років робилися спроби знайти таку зв’язок, але ніхто цього не зробив. Тут ми вперше змогли знайти молекулярну зв’язок завдяки точності методів, що використовуються для вимірювання антитіл у крові та детальні дані з французьких анкет з харчування”.

Джерело

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!