Чому багато італійців відмовилися пити капучино після обіду
Італія вважається законодавицею кавової індустрії та берегинею її традицій. Але в цій країні діє незвичайний заборона — заборонено пити капучино після полудня.
На сьогодні є дві версії, як народилося таке негласне правило.
У першій версії більш глибоке коріння, годинник, коли не було холодильника. Через спекотний клімат була відсутня можливість правильно зберігати молоко. Фермери намагалися одразу вжити молоко у їжу або пускали на переробку сиру.
Наразі такої проблеми немає, але все одно молоко вважають уранковим напоєм, п’ють його тільки до обіду. На вживання капучино дана традиція теж вплинула.
Друга версія сучасніша, і пов’язана вона з особливістю італійців до травлення.
В Італії капучино виготовляється на основі жирного молока, що дозволяє отримати пишну та смачну пінку. Але такий напій довго перетравлюється. Лактоза, яка міститься в молоці, може призвести до розладу шлунка.
Як відомо, італійці ще ті гурмані! В обід вони люблять поласувати рясним столом, де є паста, м’ясо або риба, а також різноманітні соуси, оливкова олія. І ще вино. Погодьтеся, не маленьке навантаження на травлення. Тому, внаслідок таких пишніх застіль, і з’явилася традиція відмовитися від капучино після полудня.
До речі, багато італійців вважають за краще пити кофе без молока або додають його зовсім небагато.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!