Отже, вам знову захотілося кофе. Ви потягнулися за чашкою, а вона виявилася немітою. Ви просто заварили у неї свіжу порцію і навіть не задумалися про це, повідомляє sutura.org.ua

Проте робити так небезпечно. Це з’ясувалося у результаті дослідження, проведеного Арізонським університетом.

Чашку слід мити регулярно, бо за відсутності належного догляду в ній збираються мікроби. Причому у випадку з офісом вони можуть бути які завгодно.

Жити вони можуть протягом трьох днів. Причому найнеприємніше полягає в тому, що мікроби можуть потрапити в чашку безпосередньо з губки, якою ви її мили. І як же вчинити у такій безвихідній ситуації?

Насправді дуже просто.

По-перше, потрібно щодня забирати чашку додому.

По-друге, щоб досягти найкращого ефекту — мити її в посудомийній машині. У цьому випадку можлива більш висока температура, ніж у раковині, а тому мікроби зникнуть набагато швидше.

Однак купувати машину необов’язково. Якщо у вас немає її спочатку можна обмежитися гарячою водою, засобом для миття посуду та паперовим рушником.

Таким чином виходить, що відмовлятися від звички випити на роботі чашку кофе зовсім необов’язково. Достатньо лише ретельно мити посуд, який для цього призначений.