Часто вживання картоплі з хлібобулочними та кондитерськими виробами підвищує ризик появи інсульту. Про це розповіла лікарі-дієтологи, інформує sutura.org.ua

Інсульт – порушення кровообігу в головному мозку, викликане закупоркою чи зниженням судин. Один із факторів появи цього процесу — лишній вага. В основному надлишок маси через споживання продуктів із низькою поживною цінністю і призводить до такого стану.

Навіть відварна картопля має високий глікемічний індекс. Тому зловживати нею точно не варто. Процеси запального характеру в організмі підтримуються за рахунок високоглютенових продуктів – наприклад, макаронами, а також сладким. Внаслідок цього порушується цілісність структур кровеносних сосудів.

Зменшити такий ризик можна за рахунок перегляду харчування. Дієтологи рекомендують вживати їжу з натуральних продуктів з високою поживною цінністю з присутністю поліненасичених жирних кислот та харчових волокон.