Чому кефір потрібно включити у повсякденний рацион: корисні властивості продукту
Кефір потрібно пити кожній людині, особливо коли організму потрібна додаткова підтримка. Так що не забувайте вмикати напій у свій повсякденний раціон.
Кефір рекомендується випивати у кількості 1-2 склянок. Такий напій багатий на витамини і дає можливість відчути собі повним сил.
Краще вибирати кефір із жирністю 3,2%. Знежирений кефір не містить жирів, і жиророзчинні витамини, наприклад вітамін D, за відсутності молекул жиру не засвоюються. А той самий витамин D необхідний для засвоєння кальцію.
Переваги кефіру:
- Кефір покращує мікрофлору кишечника. Вживання пробіотиків допомагає при діареї, а також при порушеннях роботи травлення, викликаних прийомом антибіотиків.
- Допомагає заповнити нестачу кальцію та білка, а це, у свою чергу, благотворно позначиться на стані нігтів, волосся, шкіри та кісток.
- У кефірі містяться витаминами групи В, А, РР, C, H, а також магній, натрій, залізо, цинк, йод, сірка, селен, марганець, хром та фтор.
- Кисломолочні продукти зміцнюють здоров’я та захищають від запалень та онкології. Пробіотики також відомі тим, що підвищують захисні сили організму, але і знижують рівень вироблення канцерогенних речовин.
- Кефір допомагає очистити організм. Завдяки наявності корисних мікроорганізмів, твоє самопочуття та здоров’я в безпеці!
Для дорослого людини норма споживання кефіру – 200-400 мл на добу, не більше.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!