Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Чому корисно їсти яблука
За матеріалами Національної бази даних продуктів харчування Міністерства сільського господарства США (USDA National Nutrient Database), що містить відомості про склад та енергетичну цінність продуктів, 100 г яблук зі шкіркою містять 52 ккал, 13,81 г вуглеводів, 0,17 г жирів, 0 , 26 г білків, а також 1 мг натрію, 27 мкг бета – каротину, 29 мкг лютеїну та зеаксантину, 0,02 мг тіаміну, 0,03 мг рибофлавіну, 3 мкг витамину а, 0,1 мг ніацину, 0,06 пантотенової кислоти, 0,04 мг витамину В6, 3 мкг фолієвої кислоти, 4,6 мг витамину С, 0,18 мг витамину Е, 2,2 мкг витамину К, 6 мг кальцію, 0,12 мг заліза, 5 мг магнію, 0,04 мг марганцю, 11 мг фосфору, 107 мг калію.
Яблука корисні для неврологічного здоров’я. Згідно з результатами дослідження вчених з Університету Квебеку (University of Quebec), Канада, цей плід містить антиоксидант кверцетин, який сприяє зниженню загибелі клітин у результаті окислення та запалення в нейронах. За результатами дослідження вчених з Корнельського Університету (Cornell University), США, опублікованими в журналі “Journal of Food Science”, яблука можуть допомогти захистити нейрони від окисної стреси – індукованої нейротоксичності і тим самим знизити ризик розвитку нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.
В іншому дослідженні, учасниками якого стали понад 9 тис. добровольців чоловічої та жіночої статті, встановлено, що у тих, хто вживав найбільше кількість яблук за 28-денний період дослідження, відзначали найнижчий ризик розвитку інсульту. Отримані результати дозволяють припустити, що вживання яблук пов’язане зі зниженням ризику розвитку даної патології.
Вчені з Університету штату Флорида (Florida State University), США, означили, що у жінок літнього віку, які щодня вживали яблука протягом 6 міс, рівень “поганого” холестерину знизився на 23%, а “доброго” – підвищився на 4%.
Яблука також можуть допомогти у зниженні ризику розвитку цукрового діабету. Дослідження за участю понад 187 тис. добровольців показало, що у осіб, які з’їдали на тиждень 3 порції яблук, винограду, изюма, чорниці або груш, ризик розвитку цукрового діабету II типу був на 7 % нижчим, ніж у тих, хто не вживав цих продуктів.
Крім того, за даними низки досліджень вчених з Корнельського університету, вживання одного яблука щодня може допомогти запобігти розвитку раку молочної залози.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!