Це довів експеримент із мішами, організований Університетом Огайо. Коли мишей у щоденному режимі кормили 10%-м порошком з томатів і при цьому піддавали дії УФ-випромінювання, ймовірність появи раку зменшувалася на 50% у порівнянні з мишами, які не одержували порошок, передає sutura.org.ua

Секрет криється у каротиноїдах – з’єднаннях, що дають томатам червоний колір. Дослідження з людьми показували, що споживання томатної пасти пригнічує розвиток сонячних опіків. Основний каротиноїд у томаті – лікопін. Серед усіх рослинних пігментів цієї групи це з’єднання показало собі як найефективніший антиоксидант.

Також вчені вперше випробували персоналізований підхід до вакцинації на основі РНК. Метод знищує у пацієнтів з раком шкіри неоепітопи (частини макромолекул антигенів, які розпізнаються імунною системою). Найближчою годиною вчені перевірятимуть вакцину проти інших видів раку.