Чому не можна їсти горіхи у великій кількості

Головна / unsorted / Чому не можна їсти горіхи у великій кількості

Численні поживні властивості горіхів і яскравий смак роблять їх як відмінним перекушуванням, так і зразком складної страви. Але переїдати їх не варто — безконтрольне насичення горіхами може зашкодити організму.

У харчуванні споживання горіхів потрібно враховувати всі “за” та “проти”. Ці плоди містять у своєму складі безліч вітамінів та мікроелементів. А ще вони багаті на жирні кислоти омега-3, рослинні стерини, білки та волокна. Як і будь-який продукт, у великій кількості орехи можуть бути шкідливі. До того ж вони належать до продуктів-алергенів. Оріхи зменшують травний процес, тому після їх вживання більшість людей відчувають тяжкість у животі. Щоб не нашкодити здоров’ю, медики рекомендують не вживати понад 10 плодів на день.

Волоський горіх

Не випадково за формою волоський горіх нагадує мозок. Завдяки великому кількості поліфенолів та витамину Е цей плід може покращувати пам’ять, концентрацію уваги та зменшувати тривогу. Однак при його переїданні можливе поява висипу у ротовій порожнині та запалення миндалин. Крім того, волоський горіх здатний викликати порушення у роботі головного мозку.

Арахіс

Арахіс, або земляні горіхи — зовсім не горіхи, а бобі. Тому в арахісі, як і в будь-яких бобових рослинах, дуже багато білка і мало вуглеводів. Плоди здатні знижувати тиск, регулювати роботу нервної системи, забезпечувати нормальний ріст і поділ клітин. Але якщо продукт вживати у великій кількості, ймовірність почервоніння шкіри та утворення сильного свербу – дуже велика.

Мігдаль

З мигдалю виходить смачна та поживна олія. Не варто забувати, наскільки ідеально мигдальна стружка доповнює десерти та салати. На жаль, у мигдалі міститься багато оксалатів — солей, здатних посилювати патології нірок та жовчного міхура. У великій кількості цей горіх негативно впливає і на почки.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!