Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Чому не можна їсти пережарене м’ясо

Останні дослідження вчених говорять про те, що вживати в їжу м’ясо, яке було піджарене до золотистої корочки – небезпечно. Шкода такого м’яса полягає у речовинах, які утворюються при термічній обробці. Ці елементи називають глітоксинами і вони збільшують ризик виникнення запальних процесів.

Більше того, дослідники дійшли висновку, що велика кількість глітоксинів негативно відбивається на нервній системі і може призвести до розвитку хвороби Альцгеймера. За словами вчених, чим довше готувалося м’ясо, тим більше в ньому накопичилося глітоксинів.

З цього дослідники зробили висновок, що в їжу краще вживати м’ясо середнього прожарювання, оскільки це знижує ризик деменції та здивування у зрілому віці. За словами вчених, щоб зберегти здоров’я – м’ясо краще недоготувати, ніж переготувати.

Джерело useti.org.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!