Виявляється, вони є джерелом мікроорганізмів, які здатні викликати інфекційні захворювання – з’ясували вчені з Медичної школи Нью-Йоркського університету, передає sutura.org.ua

Фахівці взяли мазки зі шматочків лимона у напитках у 21 ресторані. Дослідження показало: у 70% зразків лимону виявили шкідливі мікроорганізми. Загалом дослідники знайшли 25 різних видів мікроорганізмів.

Усі вони провокують інфекційні захворювання, хоча ймовірність вчені не розраховували.

Мікроорганізми з’являються на лимонах через працівників ресторанів та барів. Ті торкаються до лимона, розрізають його, поміщають кусочки у контейнер, чашку чи склянку, звідки через деяку годину беруть їх та кладуть у напій. Так, мікроорганізми легко потрапляють на скибочки лимона. І алкоголь у напитках не завжди достатньо міцний, щоби їх знищити.

Австрійські вчені заявили, що їсти цитрусові взимку не варто, оскільки вони охолоджують організм, забирають у нього енергію, яка потрібна для імунітету.