Ми знову включаємо плиту і знову кип’ятимо чайник. Чи знаєте ви, що відбувається, коли ми кип’ятимо воду вдруге?

Але коли вода закипає повторно, все змінюється на гірший бік: Кип’ячена вода повністю позбавлена ​​смаку. Якщо її перекип’ятити кілька разів, вона стає дуже несмачна. Деякі можуть заперечити, що сира вода теж не має смаку. Ні в якому разі. Проведіть маленький експеримент, повідомляє sutura.org.ua

Через певні проміжки години попийте води з під крана, профільтрованої води, кип’яченої один раз і кип’яченої багато разів. Всі ці рідини будуть мати різний смак. Коли ви вип’єте останній варіант (кип’ячену багато разів), то в роті залишиться неприємний металевий присмак.

Крім того, якщо ви вирішили повторно прокип’ятити воду, то звертайте увагу на те, як багато годин пройшло з процесу минулого кип’ятіння. Якщо пройшов досить довгу годину, то воду краще злити та залити в чайник свіжої води. Справа в тому, що у стоячій воді швидше розвиваються різні шкідливі мікроорганізми, та й більше потрапляє до пилу та іншого мусора.

Отже, кілька корисних порад:

  • для кип’ятіння щоразу наливайте свіжу воду;
  • не кип’ятіть рідину повторно і не доливайте в її залишки свіжу;
  • перед тим як воду прокип’ятити, дайте їй постояти кілька годин, щоби важкі речовини осіли на дно;
  • налив окріп в термос, закривайте його пробкою через кілька хвилин, не відразу.