Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Чому не можна віджимати чайний пакетик у чашку, розповіли експерти.

Чому не можна віджимати чайний пакетик у чашку, розповіли експерти.

Поряд з кавою чай вважається найпопулярнішим напоєм у світі. Вчені не втомлюються говорити про його корисні властивості, проте підкреслюють, що багато чого залежить від процесу приготування. Особливо уважними слід бути тим, хто вважає за краще заварювати чай у пакетиках, вичавлюючи їх до останньої краплі.

Як пояснили фахівці, чай містить дубильні речовини-таніні. Вони є класом поліфенольних молекул з в’яжучими властивостями, які взаємодіють з білками, полісахаридами та іншими біополімерами. При заварюванні чайного пакетика невелика концентрація дубильних речовин потрапляє у воду, але їх велика частина залишається у чайному листі. Якщо пакетик вичавлювати, то у воді виявиться дуже багато танінів, через що напій стане гірким.

За словами вчених, невелика кількість танінів не може нашкодити організму, але великий вміст дубильних речовин здатний справляти негативний вплив на здоров’я. Зокрема, таніни можуть викликати зневоднення та пов’язувати деякі корисні мікроелементи в організмі, через що блокується їх засвоєння. Наприклад, згідно з дослідженням, опублікованим у Food Research International, дубильні речовини заважають засвоєнню організмом заліза.

Крім цього, таніни погіршують роботу деяких ферментів та порушують функціонування почок та печінки. У деяких людей після вживання міцного чаю може підвищуватися тиск і з’являтися тошнота. Це стосується як чорного, так і зеленого чаю, причому в останньому концентрація танінів у кілька разів вища.

Джерело sutura.org.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!

??.