Разом із відкриттям сезону дині частішають випадки харчових отруєнь, передає sutura.org.ua І зовсім не тому, що з дінями щось не так. Вся справа в тому, що багато хто просто не вміє правильно їх їсти.

Як правильно їсти диню

Через те, що у дині маса клітковини, вона є важким для травлення продуктом. Медики вважають, що їсти диню з користю для організму означає вживати її окремо від іншої їжі, часто і потроху. Не рекомендується запивати диню алкоголем, холодною водою та особливо кислим молоком, кефіром та йогуртом. В іншому випадку можна отримати тяжкість у шлунку і тривале послаблення стула. Також диню не можна вживати на натщесерце, оскільки вона здатна викликати тошноту і рвоту, що особливо небезпечно для хворих на виразку шлунку.

Кому протипоказана диня з медом

Деякі можуть усі життя без будь-яких наслідків їсти диню, поливаючи її медом, а комусь краще так не експериментувати. Важливу роль відіграють індивідуальні особливості організму.

Люди, що перенесли порожнинну операцію, мають спайки і рубці, від одночасного вживання дині і меду можуть отримати непрохідність кишечника. Тому ризикувати своїм здоров’ям і перетворювати два цілющі продукти в гримучу суміш для організму не варто.

Також потрібно пам’ятати, що диня та мед багаті швидкими вуглеводами, які погано впливають на обмін речовин. Ось чому ними не варто зловживати людям, котрі худнути.