Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Чому не всім можна додавати руколи у салат
Руколу називають царицею зеленою. Взагалі вона дуже корисна. Рукола багата на витамини і мікроелементи, що позитивно впливають на всі процеси в організмі. Щоправда, є моменти, коли від даного виду зелені варто відмовитися. Фахівці не рекомендують вживати руків’я в період загострення низки захворювань, інформує sutura.org.ua
Корисні властивості руколи
У складі руколи містяться такі елементи, як витамини К і С, кальцій, бета-каротин. Також зелень містить у достатній кількості залізо, цинк та фолієву кислоту. Руколу можна їсти як самостійний продукт, так і додавати у різні салати. Вона надає стравам специфічного аромату та гостроти.
Зелень має особливий смак і запах. Це стало можливим завдяки глюкозинолатам, які також є корисними для здоров’я людини. Вони здатні захистити від розвитку онкологічних захворювань і нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Рукола є антибактеріальним продуктом. Вона бореться з вирусами і зміцнює імунітет.
Для кого рукола є небезпечною
Ознайомившись із властивостями руколі, можна подумати, що вона не здатна нанести шкоди. Але іноді вона може бути протипоказана людям, які мають проблеми з почками. Все це через велику кількість щавлевої кислоти, що провокує появу каменів у цих органах.
Не рекомендується вживати руколу також людям, які приймають антикоагулянти для розрідження крові: вітамін К послаблює дію препаратів. Протипоказана зелень і тим людям, які страждають через виразку або гастрит, які мають захворювання печінки або жовчовивідних шляхів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!