Чому осенью корисно їсти ароматну фейхоа – 9 вагомих причин

Головна / unsorted / Чому осенью корисно їсти ароматну фейхоа – 9 вагомих причин

Наближається кінець осіннього сезону, а це означає, що незабаром на прилавках магазинів можна буде помітити дуже цікаву, екзотичну ягоду — фейхоа. Сам по собі продукт примітний не лише завдяки своєму назві, але й неймовірно смачному та приємному аромату, який можна почувати навіть тоді, коли ви його ще не розрізали. Але і на цьому приємні сюрпризи не закінчуються, адже фрукт не лише смачний, а ще й дуже корисний.

У своєму складі фейхоа містить величезну кількість йоду, який так потрібний людині, особливо в холодний період. Зазвичай жителі нашої країни поповнюють його запаси за допомогою морепродуктів і залишаються щасливими та здоровими навіть без нього. Але що робити, якщо ви не дуже раді якійсь морській рибці? У такому разі, звичайно ж, допоможе фейхоа, яка в змозі похвалитися іншими своїми якостями.

Ягода ще й багата на витамин С, що говорити про її зміцнюючий і тонізуючий ефект. Але не будемо більше вас мучити і розповімо про 9 вагомих причин включити фейхоа в щоденний осінній раціон:

  1. Фейхоа можна їсти без ризику набрати зайві кілограми, адже ягода сама по собі — дієтичний продукт, тому купуйте більше кілограма.
  2. Вона допомагає в покращенні пам’яті, а також сприяє відмінній роботі мозку при серйозних розумових навантаженнях.
  3. Нестача йоду в організмі часто призводить до млявості, слабкості та низької працездатності. Знаючи, що ягода містить велику частину цього речовини, можна не турбуватися про стан свого організму.
  4. Фейхоа також сприяє зниженню рівня холестерину.
  5. Зовнішня оболонка ягоди містить катехіні та лейкоантоціані, які є найбільш сильними антиоксидантними. Тож при регулярному вживанні знижується ризик онкології.
  6. До складу фейхоа входять наступні елементи: органічні кислоти, пектин, сахар, ефірна олія та витамин С. Вони служать відмінною профілактикою, а часом і лікуванням, авітамінозу та різних хвороб шлунково-кишкового тракту.
  7. Фейхоа нормалізує рівень артеріального тиску. Тому при виникненні порушень варто з’їсти всього 3 ягоди.
  8. Сприяють запуску процесів регенерації, тим самим омолоджуючи шкіру.
  9. І, насамкінець, слід зауважити, що ягода зміцнює імунітет, що досить важливо в наш час, а особливо в осінньо-зимовий сезон.

Ягоди фейхоа можна не лише їсти, але й використовувати як осиковий інгредієнт для приготування косметичних масок.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!