Небажання попередньо замочувати крупи перед приготуванням може обернутися небезпечними наслідками для організму та здоров’я, інформує sutura.org.ua

Токсикологи радять любителям каш та інших страв із вмістом круп не нехтувати їх замочуванням перед приготуванням. Фахівці заявляють, що активне вживання круп, які попередньо не замочувалися, пов’язане з високим ризиком низки захворювань.

“Раціон, побудований на великій кількості попередньо не замоченої крупи, може призвести до аутоімунних захворювань, хвороби щитоподібної залози, екземі, діабету”.

Лікарі пояснюють, що розфасовані в упаковки крупи містять у надлишку небажані та потенційно небезпечні речовини: це, наприклад, дубильні сполуки, компоненти удобрень. Проникаючи в організм, вони здатні порушувати процеси травлення, перешкоджати засвоєнню вітамінів, мікроелементів.

“Важливо замочувати крупи перед приготуванням на кілька годин у чистій воді”, – радять медики.

Фахівці додають, що з тих самих причин слід заздалегідь вимочувати горіхи та призначені для варення бобові.