Чому похмілля виникає не через те, що ви знизили градус або не випили активоване вугілля
Міф №1: не можна знижувати градус
ПРАВДА: Алкогольне відрування відбувається не через те, що ви знизили градус і після горілки випили шампанське. Річ у тому, що ви випили напої, зроблені з різної сировини. Саме тому змішувати пиво з вином, як і горілку із шампанським, — погана ідея. Порядок тут не має значення.
Міф №2: з ранку важливо похмелитися
ПРАВДА: Це потрібно робити лише людям із алкогольною залежністю. А ось у здорового людини немає проблем з ферментами, і вони на повній потужності працюють, щоби відновити роботу організму після алкогольного стресу. Якщо ви похмеляєтеся, у вас знову потрапляє уксусний альдегід, який потрібно вивести.
Міф №3: щоб уникнути похмілля, потрібно перед вживанням алкоголю з’їсти кусок сала або випити ложку оливкової олії
ПРАВДА: Вчені довели, що поверхня шлунково-кишкового тракту у здорового людини дорівнює 30-40 м². Вам знадобляться кілограми жиру, щоб покрити його товстою кулею. Важливо також враховувати, що жирна їжа тільки посилює похмілля і навантаження на печінку.
Міф №4: з похміллям допоможе впоратися активоване вугілля
ПРАВДА: Не допоможе. При похміллі відруєння сталося через продукти метаболізму, і речовини вже вляглися. Пити вугілля до прийняття алкоголю теж не має сенсу: маленька молекула етанолу проникне куди завгодно, і жодне вугілля їй не перешкода.
Міф №5: разом з алкоголем необхідно пити якомога більше води, щоб уникнути зневоднення
ПРАВДА: При алкогольному сп’янінні відбувається перерозподіл рідини в організмі, а не зневоднення. Вода накопичується в тканинах, через що з’являються набряки. Воду потрібно пити помірно: це допоможе швидше виводити токсині.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!