Скоріше за все, ви знаєте когось, хто одержимий усіма соліннями! Гострі ласощі можна додавати в бутерброди, гамбургери та навіть у деякі рецепти салатів, щоб додати зюминку будь-якої страви. Солоні огірки — найкращий варіант перекушування для людей, що сидять на дієті, оскільки вони низькокалорійні, інформує sutura.org.ua

Термін розсіл просто описує процес консервації в кислій рідині. По суті, будь-який фрукт чи овоч, окунений у кислу рідину для консервації, наприклад, кімчі, вважається «розсолом». Проте, найбільш поширена асоціація терміну “розсіл” відноситься до солоних огірків, які мають характерний смак і хрускіт.

Соління можна приготувати за допомогою процесу ферментації, який може створити кислий смак, оскільки у процесі руйнується хімічний склад огірка. Альтернативний метод, який зазвичай використовують домашні кухарі, — використовувати розчин оцту та солі.

Яку користь Ви отримаєте від солоних огірків?

У помірних кількостях додавання солоних огірків у ваш раціон може бути корисним. Насправді в цілісному маринаді з кропу можуть міститися такі поживні речовини, як витамин К, витамин А і калий.

Оскільки солоні огірки виготовляються в основному з огірків, можливе також підвищення рівня бета-каротину, потужного антиоксиданту, який може бути отриманий при пережовуванні цього продукту.

Якщо ви виберете ферментовані солоні огірки, ви також можете отримати корисні пробіотики, які часто містяться у ферментованих продуктах. За даними клініки Клівленда, ці корисні бактерії, як відомо, покращують процес травлення, допомагаючи розщеплювати складні вуглеводи.

Розсіл часто також вважається добрим засобом від судом. Більше того, кажуть, що огірковий сік допомагає вилікуватися від похмілля.

Тому, коли ви обмірковуєте свій вибір швидкої та зручної закуски, солоні огірки можуть стати відмінним доповненням! Однак не перестарайтеся і залишайтеся в межах рекомендованого розміру порції.