Американські фахівці розповіли, чому людям необхідно вживати цей хмільний напій, інформує sutura.org.ua

Вчені зробили несподіваний висновок про користь пива. Експерти з Університету штату Орегон з’ясували, що пиво здатне захистити організм від багатьох хвороб, у тому числі від цукрового діабету. Корисні властивості напою обумовлені наявністю в ньому речовини під назвою ксантогумол, який захищає людський організм від хвороб, пов’язаних із вживанням продуктів з високим вмістом жирів. Вживання жирної їжі призводить до метаболічного синдрому, що характеризується підвищенням рівня цукру в крові, а також холестерину.

Вчені провели дослідження на мішах. Гризунам давали продукти з великим вмістом жирів, а воду підливали пиво. Виявилося, що у піддослідних знизився рівень інсуліну, який міг спровокувати розвиток діабету ІІ типу. Крім того, знизилася чутливість до лептину, який інформує мозок для завершення процесу їжі.

Дослідники підкреслюють, що пиво може бути корисним лише тоді, якщо споживати його у невеликих кількостях – кілька сотень грамів на тиждень. Позитивного ефекту не буде, якщо випивати більше вказаної норми.