Наш організм досить розумна система, і якщо прислухатись до нього, то можна дуже правильно вибирати корисні продукти. Пробуючи миндаль, більшість людей визнає, що це смачно. Але знаєте ли ви, що це ще корисно?

Користь у маленькому горішку

Такий смачний мигдальний горіх є одним з найбільш їдальних. Саме тому дієтологи радять не захоплюватися цим перекушуванням, якщо ви стежите за кількістю калорій. Але включити до свого раціону миндаль варто з кількох причин, інформує sutura.org.ua

Насичує

Всього 20 штук мигдалю забезпечують значне кількість клітковини та білка, що дозволяє надовго насичуватися. Ви не відчуватимете голоду, а значить, зможете знизити загальне споживання калорій. Крім того, мигдаль допомагає стабілізувати рівень цукру в крові та запобігати тягу до сладкого.

Містити мікроелементи

Кількість кальцію та магнію у мигдальних горіхах досить велика. А ці мікроелементи дуже важливі для здорових кісток і зубів. У жінок часто виникає проблема остеопорозу, тому миндаль на столі кожної леді – обов’язковий перекус.

Вітамінізує

Мигдаль є серйозним джерелом витамину Е – потужного антиоксиданту, який може допомогти запобігти певні види раку. До того ж, цей витамин часто називають «жіночим», оскільки він бере участь у багатьох процесах, безпосередньо пов’язаних із жіночим здоров’ям, і красою. Тому, якщо хочете довше залишатися прекрасними – гризіти миндаль.

Нормалізує холестерин

Дослідженнями було показано, що мононенасичені жирні кислоти, що містяться в мигдалі, допомагають знизити рівень поганого холестерину та знижують ризик серцевих захворювань. коли навколо нас оточують стрес і зернавантаження, саме час трохи допомогти своєму серцю.

БОНУС: рецепт альтернативної муки

Всі ми хочемо бути здоровими та красивими, тому постійно шукаємо більш корисну альтернативу звичайним продуктам. Сьогодні пропонуємо вам два рецепти, які підійдуть любителям здорової випічки і тим, хто погано переносити коров’яче молоко.

Мігдальна мука

Розігрійте духовку 90°С. Розкладіть миндаль на аркуші пергаментного паперу рівною кулею. Випікайте близько півтори години. Охолодіть горіхи, а потім подрібніть їх у кухонному комбайні, поки миндаль не буде схожим на дрібні крошки. Таке борошно можна додавати в звичайні рецепти або спробувати замінити нею пшеничну муку.

Мигдальне молоко

Вам знадобиться одна чашка натурального миндалю, шість чашок фільтрованої води, дрібка морської солі та одна чайна ложка розтопленої кокосової олії.

У великій мисці або скляній банці змішайте миндаль, 3 чашки води та сіль. Дайте постояти цій суміші при кімнатній температурі протягом 8 годин. Злийте воду і промийте миндаль кілька разів. У блендері подрібніть миндаль, воду, що залишилася і кокосову олію до однорідності. Процідіть суміш через сито з марлею в чисту миску, помішуючи за потреби. Скрутіть і стисніть марлю над чашею, щоб вичавити молоко, що залишилося.

Готове молоко зберігайте у холодильнику у скляній банці до 3 днів без кокосової олії або до 5 днів з кокосовою олією. Перед використанням добре збовтуйте.