Чому цинк такий важливий для нашого організму
Дослідження показують, що дефіцит цинку призводить до безлічі проблем зі здоров’ям — імунна дисфункція та хронічні захворювання нірок та печінки. Щоб запобігти дефіциту цинку, включайте у свій рацион продукти, які ним багаті.
Чому такий важливий цинк?
Цинк потрібний для різних функцій організму, таких як:
- Здоров’я мозку. Дослідження показують, що цинк потрібний для когнітивної функції, оскільки найвища концентрація цієї поживної речовини міститься у мозку. Згідно з дослідженням, зміни балансу цинку в мозку пов’язані з хворобою Альцгеймера, віковим зниженням когнітивних функцій та депресією.
- Ферментативна функція — цинк запускає певні хімічні реакції в організмі, які допомагають йому використовувати фолієву кислоту та виробляти нові білки та ДНК.
- Функція імунної системи — вашому організму потрібен цинк для створення Т-лімфоцитів, які є спеціалізованими імунними клітинами, які борються з інфекціями і раком.
- Загоєння ран — цинк потрібний для здорової шкіри та слизових оболонок, які сприяють загоєнню ран.
Щоб задовольнити добову потребу в цинку, додайте свій звичайний раціон.
- Котлета з яловичини містить 5,3 мг,
- Збагачені пластівці для сніданку, 3/4 склянки — 3,8 мг,
- Запечена фасоль, порція 1/2 чашки – 2,9 мг,
- Приготовлено корейку зі свинини, близько 100 грамів — 2,9 мг,
- Темне м’ясо курчати (стегна) містить 2,4 мг.
Веганські та вегетаріанські джерела цинку включають:
- фасоль,
- харчові дріжджі,
- орехи,
- овес,
- зародки пшениці.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!