Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Чому варто обмежити щоденну кількість вживаного білого хліба
На думку вчених, щоденне споживання хліба та інших продуктів з білої муки є надзвичайно небезпечною для серця звичкою, що підвищує схильність людини до інфаркту, інформує sutura.org.ua
Дослідження, результати якого опублікував спеціалізований портал The bmj, показало: щоденне споживання великої кількості білого хліба та інших хлібобулочних та макаронних виробів з білої муки пов’язане з підвищеним ризиком розвитку небезпечних патологій серця, включаючи інфаркти.
“У людей, які споживають більше 350 грамів продуктів із білої муки на день, ризик передчасної смерті через наслідки серцевих захворювань на 27 % вищий, ніж у тих, хто з’їдає менше 50 грамів таких продуктів”, – констатують вчені.
Чому ж вони вважають щоденне споживання білого хліба, тостів, рогаликів та макаронів небезпечним для серця? Дослідники оцінили дані майже 150 000 учасників з 21 країни: їх харчові звички та стан здоров’я аналізувалися в середньому за 9,5 років. Фахівці виявили, що збільшення кількості споживаних людиною продуктів із білої муки чітко асоціюється з підвищенням показників артеріального тиску.
Хліб, тісто піци і пельмені, булочки для гамбургерів або млинці: продукти, виготовлені з очищених зерен, позбавлені питних і багатих на клітковину зернових компонентів. Таким чином, білий хліб та інші подібні продукти позбавляються вітамінів і мінералів, дають організму лише “порожні” калорії. Це створює навантаження на баланс цукру в крові, викликаючи його швидке підвищення. У свою чергу, високий рівень цукру згущує кров, сприяє порушенню кровопостачання, патологічно впливає на стан судинних тканин, роблячи їх схильними до пошкодження та розвитку атеросклерозу.
Експерти рекомендують мінімізувати вміст продуктів із білої муки у раціоні.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!